Ez lesz a te őszi-téli italod a csillagjegyed alapján. Eltalálta az ízlésed az asztrológus?

Akár hiszel a horoszkópban, akár nem, annyi biztos, hogy remek forró italokat hörpintgetni ősszel és télen nagyon is indokolt. És ha már így van, utánajártunk, melyik csillagjegynek milyen italt ajánl a szakirodalom.

A Taste Of Home oldalán Stina Garbis hivatásos asztrológus osztotta meg tippjeit azzal kapcsolatban, mit igyunk idén télen csillagjegyünk alapján. A szakember érvelt is a választásai mellett, és nálunk nem is nagyon lőtt mellé. Már mutatjuk is, mit javasol neked idén őszre és télre.

Kos (március 21. – április 19.): Forró, fűszeres chai

Mivel itatod meg a szenvedélyes Kosokat, hogy csillapítsd kielégíthetetlen kalandszomjukat? A Kos az állatöv egyik legpikánsabb ízlésű jegye, és értékelni fog egy bögre fűszeres teát. „A Kos valami intenzívre vágyik, tele rengeteg ízzel” – mondja Garbis a jegyről. A szegfűszeg, gyömbér, fahéj, kardamom és bors intenzív aromái tökéletesek ennek a jegynek.

Bika (április 20. – május 20.): Forró kakaó mályvacukorral

A Bikák imádják a luxust és a kényelmet, mindent, ami édes és kényeztető. Jó eséllyel szeretnek majd egy kiváló minőségű kakaóporból összedobott, sűrű kakaót, főleg, ha a tetején egy adag mályvacukor is ringatózik.

Ikrek (május 21. – június 20.): Ázsiai körte és gyömbér – akár szénsavas italban is

Az energikus, fiatalos Ikrek bármit bevállal, ami friss és különleges. „A ragyogó és okos Ikrek szeretik a divatos és menő, pezsgős italokat” – jegyzi meg a szakember, aki szerint ez a jegy az ázsiai körte és a gyömbér erős aromáitól sem riad meg.

Rák (június 21. – július 22.): Egy régimódi bécsi kávé

A romantikus, gondoskodó Rákok szeretik a nosztalgiát, amihez tökéletes egy jó habos, csokis kávé. „A Rákok imádnak egy takaró alá bújva emlékezni gyermekkorukra. Ehhez tökéletes a habos kávé ” – jegyzi meg az asztrológus. 

Ő egy oroszlán lesz.
Ő egy oroszlán lesz.Klaus Vedfelt / Getty Images Hungary

Oroszlán (július 23. – augusztus 22.): Caffè mocha tejszínhabbal

Mit szolgálsz fel egy Oroszlánnak egy hideg napon? „Az Oroszlánok egyszerűen sztárok” – mondja Garbis, aki azt javasolja, hogy egy tejszínhabbal díszített caffè mochával ünnepeljük őket, és ha aranylapokkal nem tudjuk díszíteni italunkat, legalább a hab legyen akkora, hogy a kávézóban minden szem a fogyasztójára szegeződjön. A csokoládés finomság egy kocka méregdrága csokival lesz igazán tökéletes a számukra. „Az Oroszlánoknak testes kávéitalt kell felszolgálnunk egy vagon tejszínhabbal, hogy kielégítsük egójukat" – bölcselkedik a szakember.

Szűz (augusztus 23. – szeptember 22.): Bármilyen egyszerű, de nagy odafigyeléssel összerakott kávé

A Szüzek igényesek, és akkor a legboldogabbak, ha az élet tiszta és rendezett. Mindig dolgoznak, vagy legalábbis elfoglaltak, és egyszerű ízlésük nem igényel mást, csak egy nekik készített kávét. Mivel a részletek emberei, imádni fognak egy tejhabbal belerajzolt szívet vagy egy apró kekszet mellette. „A Szüzek pontosan kimérik a kávéjukat, és a tökéletes gépben, épp a megfelelő hőmérsékleten főzik le" – mondja Garbis utalva arra, nekünk hogyan illene összedobnunk az állatöv válogatósának készült italt. 

Mérleg (szeptember 23. – október 22.): Americano

A Mérlegek szeretik, ha minden igényes és kiegyensúlyozott. Egy gyönyörű, méregdrága csészében tálalt hosszú kávé épp ilyen, és az sem baj, ha te döntöd el helyette, mit igyon, mert neki legalább fél óra lenne. „A Mérlegeket Vénusz uralja, aki az érzékiség és a szépség istennője” – mondja Garbis. Egy klasszikus americano, ami lényegében vízzel felöntött eszpresszó, tökéletes ital ennek a csillagjegynek. Alapvetően a Mérlegek örülnek, ha a dolgok egyensúlyban vannak, így ha ugyanannyi eszpresszót és forró vizet adsz hozzá, egy csésze tökéletességet kínász fel nekik. 

Skorpió (október 23. – november 21.): Őszi sangria

A bevállalós, tüzes Skorpió nem riad meg egy őszi, nagyon fűszeres sangriától. Dobd fel kedvenc őszi gyümölcseid egy üveg vörösborral, almaborral, alma- és körtepálinkával és fahéjas sziruppal, hogy egy frissítő sangriát készíts neki. Még mindig a halálba fog kínozni, de már sokkal jobban fog szeretni közben. 

Skorpiók előnyben
Skorpiók előnybenfcafotodigital / Getty Images Hungary

Nyilas (november 22. – december 21.): Pezsgő almabor

Garbis szerint egy igazi, kalandvágyó Nyilas semmire nem vágyik jobban, mint ősszel és télen hatalmas, almaborral teli poharakra, és főleg azok tartalmára. Imádj új dolgokat kipróbálni, így akkor sem kell aggódnod, ha még soha nem hallott a ciderről, ez esetben is örülni fog a meghívásnak.

Bak (december 22. – január 19.): Almás, forralt cider

 „A forralt almabor megfelelő ital a Bakok számára, mivel alkalmas őszi ital az évszak megünneplésére” – mondja Garbis. „Bár tökéletesen praktikus, nem egy egyszerű ital. Fel kell melegíteni, és meg kell tölteni gyümölcsökkel és fűszerekkel" – mondja az asztrológus, aki kiemeli: a munkamániás Bakok értékelni fogják az ital elkészítésébe fektetett erőfeszítéseket, így biztosan nem utasítják majd vissza. 

Vízöntő (január 20. – február 18.): Kurkuma-gyömbér latte

A Vízöntő, a csillagjegyek kis különce az összes jegynél jobban imád mindent és mindenkit, ami furcsa. Ha meghallja a gyömbéres-kurkumás latte nevét, azonnal ráveti magát, és értékelni fogja, hogy nem tejeskávéra hívtad. 

Halak (február 19. – március 20.): Pumpkin spice latte

A Halaknak mindegy, mire hívod meg őket, csak szeretettel add. Ha pedig ezek közül a hozzájuk legjobban illő italt választanád, kóstoltasd meg velük a tökpite fűszereivel ízesített tejeskávét. Készítsd saját kezűleg, és mindig fel fogja emlegetni azt a remek napot, amikor megkóstolhatta a házilag összedobott, édes-kávés italt.

Egészségünkre!

Oszd meg másokkal is!
Mustra