Ennek a nőnek a legjobb receptjét még a sírkövébe is belevésték: lássuk csak, mi ez a szenzációs finomság!

Sokféle módon jelezheti az ember a nagyrabecsülését mások receptjeivel kapcsolatban, és nem mindenki elégszik meg azzal, hogy elkéri a receptet, vagy épp könyvet készít nagyi kézzel írt receptjeiből. Akadt valaki, akinek annyira remekül sikerült egy receptje, hogy ő maga gondolta úgy, érdemes azt a sírkövén az utókorral is megosztani.

Kevésbé volt nagyképű, inkább bájosan hasznos az ötlet, amikor Kay Andrews úgy döntött: kedvenc karamellreceptjét sírkövén kívánja megosztani az utókorral. Rokonainak nem volt ellenvetése, így a utahi Logan temetőben a sírkövére vésték a receptet, ami mára a temető látogatói közül többeknek a kedvence lett. 

Ez a karamell nem az a szószos állagú öntetféle, amivel mi a fagyit lelocsoljuk, és nem is az a kemény fajta, amelyik a Dobos torta tetején van, hanem a tengerentúl sűrű, rágós édessége, a fudge, aminek egyelőre nincs jobb magyar neve. 

A történethez visszakanyarodva, Kay egy ötgyerekes édesanya volt, akinek élete során 15 unokája és 37 dédunokája született. 97 évesen halt meg 2019-ben, és még időben gondolkodni kezdett azon, milyen legyen a sírköve. 

Férje, Wade 2000-ben halt meg, és közös sírkövükre az évek során olyan szimbólumokat vésettek, amelyek fontosak voltak számukra közös életük során. Az idős hölgy arra gondolt, egyszerű rajzok helyett valami hasznosat írat a kőre.

„Tudjátok, mit akarok? Akarom, hogy ott legyen a karamellreceptem”

– mondta az idős hölgy családjának egy nap.

Vajon miért került a sírkőre?
Vajon miért került a sírkőre?Lebazele / Getty Images Hungary

Kay arról volt ismert, hogy családját és barátait sokszor megörvendeztette az egyszerű édességgel, amit mindenki imádott körülötte. Fia később elmondta: az évek során a sírkő annyira népszerűvé vált, hogy az emberek a temetőnek ezt a részét „Kay Carameljaként” kezdték emlegetni. 

Hogyan készítsünk Kay fudge-jait? 

A recept nagyon egyszerű. Vegyünk egy tábla csokit, egy evőkanál vajat és melegítsük össze kis lángon, keverés mellett. Egy csésze (2,5 deci) tejet is adjunk hozzá, majd forraljuk össze. Ezek után mehet hozzá 3 csésze cukor (200g/csésze), egy evőkanál vaníliakivonat, egy kevés só is. Addig főzd, amíg alaposan besűrűsödik, majd hűtsd le, vágd össze és fogyaszd el. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra