Alicia Silverstone a biztonságos kozmetikumokért harcol

A színésznő nemrég levélben kérte az európai egészségügyi és fogyasztópolitikai biztost, hogy rendeletben tiltsa meg az állatokon tesztelt kozmetikumok értékesítését.

Az elszánt állatvédő hírében álló és vegetáriánus színésznő aktívan részt vesz a biztonságos kozmetikumokért folytatott harcban, de nemcsak az emberek, hanem az állatok védelmét is fontosnak tartja.

Aktivista barátja és kolléganője, Kristin Bauer van Straten példáját követve nemrég levelet írt az európai egészségügyi és fogyasztópolitikai biztos John Dallinak, hogy rendeletben tiltsa meg az állatokon tesztelt kozmetikumok értékesítését. A tilalom 2013-ban léphet érvénybe, de vannak olyan aggodalmak, amelyek szerint eltörölhetik - persze csak akkor, ha Silverstone nem éri el a célját.

Ha egy termék ilyen rosszul hat egy állatra, az az embernek sem jó előjel

Az újdonsült anyuka levelében hangsúlyozta, felnőttek és gyerekek számára egyaránt fontos, hogy ne állatokon tesztelt termékeket használjanak. Szerinte olyan modern kozmetikai tesztmódszerekre van szükség, amelyek felesleges kegyetlenkedés nélkül állapítják meg egy adott termék szervezetre kifejtett hatását. Az, hogy a tesztelt termékek állatokra kifejtett hatása ilyen elrettentő, nem túl jó előjel az emberek számára sem – írta.

„A most is folyamatosan fejlődő modern, nem állatokon végzett tesztek fantasztikusak. Gyorsabbak, olcsóbbak és jóval hatékonyabbak, mint a nyulakon és patkányokon végzett tesztek – és nem utolsó sorban egyáltalán nem kegyetlenek. Néhány ilyen teszt már azt is meg tudja mutatni, hogy egy kémiai anyag hogyan hat egy adott csoportra, például a csecsemőkre" - tette hozzá.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek