Indul a Design Passage 2010

Design Passage 2010 címmel egyhónapos rendezvénysorozat, design és öko-design kiállítás veszi kezdetét november 5-én a Király és Paulay Ede utcát összekötő Central Passage-ban.

„Használd okosan környezeted értékeit!” – sarkall mindenkit a Design Passage, design és öko-design kiállítás- és eseménysorozat a Király és Paulay Ede utcát összekötő Central Passage belterében.

A Design Passage igencsak színes programja a városi élet és az élhető város közötti ellentmondásokból merít ihletet. Az öko-tudatosság hirdetését felvállaló főszervezők ugyanakkor nem feledkeznek meg a közelmúltbéli vörösiszap-katasztrófa károsultjairól sem, hiszen akciót szerveznek a javukra, illetve a Marek Zoltán fotóművész által a katasztrófa sújtotta övezetben készített fotókból külön kiállítás nyílik.

Az egy hónapon át tartó eseménysorozat minden korosztály számára tartogat programokat: a környezetbarát közlekedési eszközök iránt érdeklődők tesztpályán tehetik próbára tudásukat,  a fiatalabbakat pedig Microsoft Kinect-videojátékok és öko-meseház várja.

Divat és zene minden mennyiségben

A kifutón felvonulnak a magyar divat- és formatervezők által újrahasznosított anyagokból megálmodott kollekciók, a munkába igyekvők pedig jógázhatnak is egyet a reggeli órákban az Anahita Jógacentrum jóvoltából. Esténként olyan zenekarok és dj-k garantálják a remek hangulatot, mint például DJ Cadik, a Magashegyi Underground, az Anna And The Barbies, vagy éppen az Irie Rocktrió.

Szerdánként és vasárnaponként mozi várja a látogatókat, a péntek és szombat a divat szerelmeseié. A designvásár hazai fiatal designerek munkáit mutatja be, de biopiac, illetve bor- és gasztronómiai fesztivál is helyet kapott a programban. A Design Passage tehát november 5-30-ig a VI. Király u. 8-10. és Paulay Ede u. 3. alatt várja az érdeklődőket.

Oszd meg másokkal is!
Mustra