Mennyit tudsz a mai uralkodócsaládokról?

A média rengeteg információval áraszt el minket a királyi családok mindennapjairól. De az mennyire jön át, hogy ki kicsoda? Kvízünkből most ez is kiderül!

Nem csak a magyar, de a világsajtóban is óriási megjelenéssel számolhatott Harry herceg és Meghan Markle amerikai színésznő, akik szombaton, a windsori Szent György-kápolnában fogadtak örök hűséget egymásnak. 

Az óriási médiafelhajtásnak persze komoly ára, esetenként tragikus következménye is lehet. Az Egyesült Királyság trónöröklési rendjében jelenleg hatodik helyen álló Henrik, vagy ahogyan mindenki emlegeti, Harry életét például már tizenhárom éves korában beárnyékolta a szenzációhajhászat: édesanyja, a néhai Diana hercegné a paparazzók elől menekülve vesztette életét. 

GettyImages-880390464
Fotó: Samir Hussein / Getty Images Hungary

Nem csak a vőlegény, de a menyasszony is hozzászokhatott azonban már a vakuvillogáshoz, mi több, közvetlen családtagjairól szóló hírekkel is szép számmal találkozni. Mi pedig, valljuk be, néhanapján azért mégiscsak szívesen bepillantunk a windsori hétköznapokba, a hercegnék gardróbjába vagy éppen gyermeknevelési szokásaikba.

A média által ráadásul lényegesen többet tudhatunk meg az európai uralkodói családokról, mint amennyit egy átlagos spanyol, brit vagy éppen dán állampolgár valaha is tudni fog az államfői tisztséget hazánkban betöltő Áder János rokonságáról.

Mai kvízünkben éppen ezeket az ismereteidet tesztelheted, lássuk tehát, mennyire vagy képben a kortárs királyokkal és hercegekkel!

Minden kérdés megválaszolására 30 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!
Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.