Valódi festményekké változtatja modelljeit a fotós, aki új szintre emelte a testfestést

Pompás képgaléria jelent meg nemrég a CNN-en egy Alexa Meade nevű, Los Angeles-i fotóművész munkáiról, aki egy bravúros festménysorozattal állította a feje tetejére magát a művészetet. A képei ugyanis nem is festmények, hanem 

festményszerű háttér elé beállított,  festményszerű testfestéssel fedett modellekről készített fotók!

Bonyolultan hangzik? Tényleg az, vagyis valójában pofonegyszerű, hiszen az agyunkat megtréfáló érzékcsalódásról van szó. Én például először nem is értettem, mi a CNN-en megjelent cikk lényege, hiszen elsőre csak közepes tehetségű festő lelkesen összerakott, pin up girl-ös naptársorozatát láttam magam előtt, csupa ilyen képpel:

160624120856-alexa-meade-miss-saint-pattys-super-169
Alexa Meade / alexameade.com

De akkor hol a trükk? Mutatjuk:

Alexa Meade művei brutálisan megviccelik az agyat, mivel mindegyik festménynek tűnő képén egy-egy temperával összekent, élő modell szuszog. Csak ezt elsőre nem is vesszük észre – sőt, még másodjára sem. Később ugyanis kiderült, hogy ezek nem is festmények, hanem trükkösen lefotózott modellek, akik olyan trükkös testfestést kaptak, amitől ők maguk lettek a festmények. Szóval ez sem egy rajzfilm:

sp33RM0a8xqTe.gif
Alexa Meade / alexameade.com

Hanem egy sima .gif, és ez az egész ötlet egyszerűen annyira zseniális, hogy gyorsan végigpörgettem még vagy háromszor a művésznő galériáját. Alexa Meade egyébként 2009-ben fejlesztette profi szintre ezt a bűvésztrükknek is beillő, 2D-re lebutított, 3D-s képalkotói technikát, és egyre több rajongót szerez vele magának. Jelenleg 252 ezer ember követi a Facebook-oldalát, és közel 60 ezer az Instagramját, ahol például így ünnepelte nemrég július 4-ét:

Persze ezért a sikerért igen keményen megdolgozik. Csak a kompozíció kitalálása és a háttér megfestése 8 órás meló, emellé jön plusz 1 óra, ami alatt a modelljét is befesti (a pin up sorozatban például Dominika Juilletet), és ezt követi még a sokszor 2-3 órás fotózás. Érdekesség viszont, hogy az így nyert fotókhoz utólag már nem nyúl Photoshoppal, de egy-egy kép elkészítése így is simán elviszi egy teljes napját.

Oszd meg másokkal is!
Mustra