Önnek eszébe jutna a tejivást Lemmy Kilmisterrel reklámozni?

December 6-án, alig pár héttel halála előtt forgatott egy reklámot Lemmy Kilmister az itthon teljesen ismeretlen, Finnországban viszont piacvezető tejtermék gyártónak, a Valionak. A kisfilm nem ismeretlen a finnek számára: az 1990-es években a Dairy Nutrition Council (Tejterméktanács) számára már készült egy hasonló - igaz, abban nem a rocklegenda szerepelt.

A videó egész rövid, de senki se tartson attól, hogy az amúgy whiskeyt (illetve az utóbbi időkben egészségügyi okokból már csak vodka-narancsot) fogyasztó Motörhead énekese tejbajusszal látható benne. Nem, Lemmy csak ennyit mond, ahogy kilép a bárból: "Soha nem ittam tejet - és soha nem is fogok. Seggfejek!" Ez - a hírek tudatában - sajnos most már teljesen más értelmet nyer, mintha pár héttel ezelőtt hozzák nyilvánosságra.

A kisfilm végén látható nyilatkozatban a Valio azt is elárulja, hogy bár eredetileg szimpla reklámnak indult a forgatás, Lemmy halála miatt úgy döntöttek, legyen ez inkább tisztelgés a "szeretetre méltó és kivételes" zenész egész élete előtt. Ezért is döntöttek úgy, hogy - az eredeti tervvel ellentétben - azt a verziót használják, amibe Lemmy a forgatáson hirtelen ötlettől vezéreltetve beletrollkodta a saját véleményét is: a vigyor és a seggfejezés ugyanis nem szerepelt az eredeti szövegkönyvben. 

A forgatás utáni napon egyébként a zenekar Helsinkiben adott egy koncertet is, ha már ott voltak - az utolsót az országban. Itt alább mutatjuk a húsz évvel korábbi verziót, csak hogy látsszon, mennyit dobott rajta Lemmy, a mostani verzió forgatásáról pedig itt talál szép werkfotókat.

Oszd meg másokkal is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Érdekességek