A gótikus angyalok manapság metróval járnak

Azt már megszokhattuk, hogy a barokk és gótikus festmények szereplői idillien unalmas környezetben, lugasokban, sziklákon pózolnak. Éppen ezzel megy szembe Alexej Kondakov kijevi művész koncepciója, aki a szereplőket a modern világba (egészen pontosan ukrán helyszínekre) helyezte át.

A photoshopolt képeknek köszönhetően kiderül, hogyan festenének a hegedülő angyalok a metrón, vagy hogy milyen, amikor a tinik helyett puttók által felügyelt szerelmespár feledkezik egymásba a villamosmegállóban. Azért is érdekes a 2 Reality névre hallgató sorozat, mert míg az eredeti környezetükben elegánsnak tűnnek a szereplők, addig (például pont a villamosmegállóban csókolózós esetében) ezeken a képeken előbb jut eszünkbe egy züllött fiatal pár.

classical-paintings-modern-city-2-reality-alexey-kondakov-ukrain
Fotó: Alexey Kondakov

A többi művet a fenti képünkre vagy ide kattintva találja.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.