Forgasson filmet a Katonának!

"Ahol a kurta farkú malac" címen hirdetett rövidfilm-pályázatot a Katona József Színház és a Daazo.com. Az Illaberek (kritikánk itt) című előadáshoz kapcsolódó felhívásuk célja, hogy középiskolás és egyetemista diákok elmondhassák történetüket, gondolataikat, érzéseiket, a mai magyar társadalmat erősen érintő ki- és elvándorlás jelenségéről – áll a színház közleményében.

A maximum egy perces pályaművek lehetnek meghatóak, viccesek, abszurdak vagy épp felemelőek, a lényeg, hogy az elmúlt évek elvándorlási hullámáról szóljanak. A pályázat zsűrije Gothár Péter, színház- és filmrendező, Máté Gábor, az Illaberek rendezője és a Katona József Színház igazgatója, valamint Török Ferenc, filmrendező. 

Illaberek
IllaberekKarip Timi / Index

A pályamű egy maximum egy perces, élőszereplős film HD felbontásban – mindössze ennyit várnak el a főszervezők. A legjobbnak ítélt pályaművet az Illaberek című előadás alkotói beleírják a történetbe és a jövőben minden előadásban látható lesz bejátszás formájában. Az 1-3. helyezettek katonás nyereményeket és ajándékutalványokat nyernek a színházba. A filmeket ide lehet feltölteni 2014. október 31-ig, a színház az eredmény kihirdetésére november első napjait tűzte ki. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek