Hal, vad, csoki, sör, paprika meg minden más várja ezen a héten

Ezen a héten számos gasztrofesztivál, szüreti nap várja, de lesznek jó koncertek is és a Színházak Éjszakáját se hagyja ki. Majd pihen a jövő hét elején. 

Szeptember 18.

Csütörtök már majdnem péntek, úgyhogy akár bulizni is mehet. Aki a keményebb zenét szereti, annak a Korog koncertet ajánljuk a GMK-ban, aki valami könnyedebbet szeretne, az pedig Random Tripre mehet a Kobuci Kertbe, vagy Rájátszásra az A38 hajóra, a költők vs zenészek csapat ígér egy meglepetésdalt is! Ha mégsem koncertre vágyna, akkor menjen el a Szépművészeti Múzeumba, ahol a Fényűzés diszkrét bája címen tartanak előadásokat a luxusról, a státuszszimbólumokról és a hatalomról speciális tárlatvezetés és beszélgetések keretei között. 

Szeptember 19.

Ezen a hétvégén több gasztrofesztivál is lesz Budapesten, ezért a pénteki vacsorát például elintézheti a Hal- és Vadfesztiválon a Vajdahunyad várban. Ha nem ette degeszre magát cuki nyuszikkal és őzikékkel akkor átnézhet a Budapest Parkba, ahol Infected Mushroom koncert lesz. Az A 38-on Mary Popkids lép fel, a Művészetek Palotájában pedig a Recirquel társulat Meztelen Bohóc című újcirkuszos előadása. Utóbbiak fiatalok, magyarok és nagyon tetszik nekünk, amit csinálnak.

Mary Popkids
Mary PopkidsAdrián Zoltán / Index

Szeptember 20.

Aki utazna, annak ajánluk a Kalocsai Paprikafesztivált, kisebb gyerekkel jó választás lehet a Veszprémi Nemzetközi Mesefesztivál, ha pedig borozgatna, akkor látogasson el a Gyöngyösi Szüreti Napokra. Budapesten ha gyerekes programot szeretne, akkor menjenek el a Nagy Sportágválasztóra, aztán ha megvan milyen mozgást végez a gyerek már nyugodtabb szívvel mehetnek a Várba az Édes Napok csokoládé és édességünnepre. Ha már rég megvan mit szeretne sportolni a gyerek akkor sincs gond, mert a Kazinczy utcábanautómentes gyereknapottartanak, rengeteg programmal. Este ellátogathat aSzínházak Éjszakájára, ahol akár a büfében is belefuthat egy előadásban vagy éppen megnézheti az öltözőket vagy az igazgató irodáját. 

Fotó: Facebook / Színházak Éjszakája
Fotó: Facebook / Színházak ÉjszakájaFacebook / Színházak Éjszakája

Szeptember 21.

Vasárnapra sem kell gasztrofesztivál nélkül maradnia, hiszen ott a Főzdefeszt, idén ráadásul új helyen, az Andrássy úton kóstolhat kézműves söröket. Aki szeret állatokat teljesen tájidegen környezetben látni, annak a Nemzeti Vágtát ajánljuk a Hősök terén, vasárnap lesz ugyanis a döntő. Ha valami igazán különlegesre vágyik, akkor menjen buszos színházba, a Promenád ugyanis arról szól, hogy a nézők egy színházi utazás keretében a buszon utazva követik figyelemmel a történeteket. 

Fotó: Adrián Zoltán / Index
Fotó: Adrián Zoltán / IndexAdrián Zoltán / Index

Szeptember 22.

Hétfőn menjen moziba ls nézze meg például a David Cronenberg rendezte Térkép a Csillagokhoz című filmet és találja ki miről is szólt valójában. Kifejezetten azoknak ajánljuk, akik szeretnek film után gondolkozni és az sem zavarja, ha soha nem jönnek rá mi volt ez előző másfél óra lényege. 

Szeptember 23.

Kedden mehet Zuboly-koncertre a Kobuciba, vagy a Ludwig múzeumba, hogy megnézze Tolvaly Ernő retrospektív kiállítását, már csak azért is, mert ez az eddigi legnagyobb, a művész pályáját több szempontból is bemutató kiállítás. 

Szeptember 24.

Szerdán nézzen magának valami jó kis színházas programot, aki például szereti a Scherer-Mucsi párost, annak tetszeni fog a szatírájuk 115 percben a Centrál Színházban. Aki pedig inkább korhű krimiket szeret, az pedig a Rózsavölgyi Szalonban nézheti meg a Gyilkosság Telefonhívásra című darabot. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra