IndieLisboa Budapesten - portugál filmnapok a Kinóban

December 8. és 11. között kortárs portugál rendezőktől mutatnak be filmeket a Kino moziban a Camoes Intézet (a budapesti portugál kulturális központ) és a Portugál Nagykövetség szervezésében. A rendezvény az IndieLisboa elnevezésű portugál filmfesztivál segítségével jön létre, a programban szereplő filmeket az ő ajánlásuk alapján válogatták a budapesti eseményhez.

Ugyanilyen vetítéssorozatra 2003. óta már több alkalommal került sor itthon, korábban az Örökmozgó adott helyet az eseménynek.

A mediterrán térség filmjei mindig is nagy népszerűségnek örvendtek a magyar közönség körében, de kevés alkalom nyílik a portugál, azon belül is a friss alkotások megtekintésére. Pedig az olyan rendezők alkotásai, mint Joao Cesar Monteiro vagy Manoel de Oliveira, bebizonyították, hogy van igény ezekre a filmekre Magyarországon. 
A vetítésekre a Kino moziban, minden este nyolc órától kerül sor, portugál nyelven, angol felirattal.
Négy játékfilmet és egy rövidfilmet kínálnak a programban. 
Jegyár: 800 Ft

Kapcsolódó filmek:

José & Pilar
Portugál életrajzi film (2010) 117 perc

Polgárháború
Portugál film (2010) 90 perc

Balaou
Portugál film (2007) 77 perc

A báró
Portugál film (2011) 105 perc

Aki nem akar lemaradni José Saramagoról és a mindigcuki Gael García Bernalról, az menjen a Kinoba!

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.