hippik-fokuszMurphy szerint húsz év kell ahhoz, hogy egy nemzedék divatja nevetségessé és negyven, hogy elegánssá váljon. A retro már a mindennapok részévé vált, és idén nyáron is jelentősen befolyásolja a divatot.

Az elmúlt évtizedek trendjei több vonalon is visszaköszönnek, így lehetsz most divatos a 60-as években hódító hippi stílus megújult darabjaiban.

 

Attól izgalmas e stílus, hogy egy öltözéken belül is bátran keverhetők a minták, a tompa és élénk színek és a különböző struktúrájú anyagok. Ez az egyveleg igen bohókás, vidám és laza megjelenést ad – s egyben rendkívüli szabadságot is a fantáziának, ezáltal pedig hangsúlyozhatod egyéniségedet.

Ezek az összeállítások persze már nem hű másolatai az évtizedekkel ezelőttieknek. Ami egyértelműen megmaradt, az a lezserség – ami a bővülő szabásvonalaknak köszönhető. Egy-egy jellegzetes ruhadarabot is újraálmodtak a tervezők, mint a bőrmellény – szegecsekkel és rojtos végződéssel, vagy a trapéz vonalú, bokát verdeső szoknya és nadrág, utóbbi akár állatmintával bolondítva. …és az ékszerezés! Nagy, karika fülbevalók, több sorban kígyózó, hosszú láncok és karperecek – fém, fa, műanyag minden mennyiségben.

Persze úgy teljes a kép, ha mindehhez frizurában és sminkben is követed elődjeinket. Hosszú hajadat díszítsd különféle fonatokkal, sminkben pedig nagyítsd a szemed nyitott, erős tusvonallal és műszempillával, árnyékold harsány – kék, zöld – színekkel, és kenj hozzá fényes, élénk – barack, rózsaszín – ajkakat.

Lazulj hát el, és hódíts hippi stílusban!

 

Mellbedobás mellénnyel

A menő mellény: gombolás nélküli, rövid fazonú, anyaga hasított vagy natúrbőr, dekorációként szegecsekkel borított vagy rojtokkal szegélyezett – esetleg mindkettő egyszerre.

hippi-ruhak-melleny

A tunika | 1. kép

A csípőt takaró tunikafazon kedvez, ha erősebb az alsó tested, és nemcsak fazonban – a batikolt hatású, lefelé sötétedő színátmenet is segít, az élénk árnyalat ugyanis felfelé tereli a figyelmet, míg a mélyebb barna szín slankít. Akassz a nyakadba hosszú fémláncokat, amelyek jelentősen nyújtják az alkatod! Hozzá stílusos kiegészítő a rövidke szegecses, veretes mellény.

A trikolor top | 2. kép

Egy trikolor top előnye, hogy a biztos natúr szín mellett kiegészítőként mindhárom árnyalatból választhatsz hozzá, ettől lesz változatos napról napra – mályvával nőies, fehérrel friss, bíborral elegáns, és vékonyabbnak is mutat. Rojtokkal hosszított mellény adja lezserségét. Bátran keverheted az ékszereket, a fémlánc pénzérmékkel jól megfér a fa gyöngysorral.

A könnyed muszlin | 3. kép

Könnyed muszlinban a legnagyobb hőség is elviselhetőbb. Bővülő ujja az erősebb karok elkendőzésére megoldás. Fazonját variálhatod, mert V alakú dekoltázsa és derékrésze is befűzött pertlivel szabályozható. Előbbi buján nyitva, utóbbi szűken behúzva nőiesebb. A minimellény pedig megoldja a muszlin adta szexis áttetszőséget.

 

Trükkös trapéz

Az A vonalat formázó, lefelé bővülő fazon szoknya és nadrág is lehet – mindkettő magas alkaton áll jól.

hippi-ruhak-szoknya-nadrag

Az állati! | 1. kép

Vad mintával újult meg a klasszikus trapéz fazonú nadrág. Árnyalataiból válassz hozzá felsőt, és feltétlenül spékeld meg egy széles bőrövvel a csípődön! Teljes karpereckészleted felhúzhatod, akár fa, műanyag vagy fém – ráadásul mindkét csuklódat aggasd tele, így leszel stílusos.

A sellőlány | 2. kép

Mint egy sellőlány. Nyújtja az alakot a maxi hosszúságú szoknya, ha csak lábszártól lefelé bővül. Övet nem igényel, mert dereka V alakban ékszerezett. Az élénken mintázott aljhoz felülre egy egyszerű top is megteszi, természetesen sok-sok lánccal felturbózva.

A csábos | 3. kép

Nőies. Nincs csábosabb, mint egy vállpánt nélküli ruha, és ha formás lábakon jársz, válaszd az aszimmetrikus aljú változatot! Öv nélkül teljes a szabadság, vele viszont a karcsú derék is érvényesül.
A pénzérmékkel díszített dekoltázs pedig a keblekre helyezi a hangsúlyt.

 

Apróságoknak

Miért ne! Ha anyu hippiként hódít, kislánya is öltözhet hozzá. Mintás maxiruhában vagy színátmenetes, bővülő szoknyában – hímzett farmermellénnyel és természetesen agyonékszerezve.

hippi-ruhak-gyerek

 

 

Divattanácsadó: Maróti Mónika, fotók: C&A, Yessica, Palomino

 

 

 

Mustra