Obamáért kampányol az amerikai divatvilág krémje

Anna Wintour és Scarlett Johansson az amerikai divatvilág legnagyobb neveit szedte össze a Runway to Win adománygyűjtő gálára, Barack Obama újraválasztását elősegítő kampányukhoz. Nagy a lelkesedés, de a nyomott pólók és szatyrok elég unalmasra sikeredtek.

Két nappal a New York Fashion Week előtt, szerda este rendezték meg a New York-i Theory Store-ban a Runway to Win adománygyűjtő gálát, amely Barack Obama újraválasztását hivatott segíteni. Az est egyik háziasszonya Anna Wintour volt, aki állítólag többet mosolygott aznap, mint egész életében, a társ-házigazda szerepét pedig Scarlett Johansson kapta - írja a Huffington Post. A két különböző korú, de egyformán befolyásos nő mellett rengeteg híres tervező és énekes is tiszteletét tette a gálán, például Beyoncé Knowles, aki anyjával közösen tervezett egy pólót. Ezen többek között kedvenc elnökük 2008-as kampányának szlogenje, a „Yes, We Can” is olvasható.

Wintour, az amerikai Vogue főszerkesztője az amerikai divatvilág legnagyobb neveit szedte össze, hogy tervezzenek Obama pólókat, sálakat, táskákat és kiegészítőket az elnök 2012-es kampányára. Az ügy számára megnyert designerek között találjuk Marc Jacobsot, Tory Burch-öt, Vera Wangot, Derek Lamet, Joseph Altuzurrát, Diane Von Fürstenberget, Proenza Schoulert, vagy Alexander Wangot.

A már 45 dollárért (10 ezer forint) kapható pólók között külön érdekesség például az, hogy a hiúságáról (is) ismert Marc Jacobs talán most először tervezett L-esnél nagyobb méretű ruhát: ebben a sorozatban XXXL-es Marc Jacobs felsőt is piacra dobtak. Az eladásból befolyt összeg az Obama Győzelmi Alap számlájára kerül majd.

A színben nem kifejezetten csapongó, kampányra épülő kollekciót megnézhetik a store.barackobama.com-on, ahonnan csak amerikai állampolgárok rendelhetnek, csak az USÁ-n belülre, szóval ha nincs kint élő rokonunk, nem lesz kampánypólónk Marc Jacobstól. Galériánkban is megnézhetik, mire képesek a tervezők, ha kampányolni kell - mi nem ájultunk el a kék-fehér-piros színekkel operáló nyomott pólóktól és szatyroktól, de minden csak ízlés kérdése. A Thakoon sálát mindenesetre elfogadnánk.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek