Túl szexi, 10 éves kislány a modell - újabb viták

A divatvilág legújabb botrányhőse a gyerekmodell Thylane Loubry Blondeau. A 10 éves kislány francia Vogue-ban megjelent képein többek szerint is túl szexi és túl szuggesztívan néz, emiatt újra fellángolt a vita a gyerekek és gyereklányok túlszexualizálásáról.

Mennyire fiatal a túl fiatal? - tette fel a kérdést nemcsak számos blog, de a Good Morning America című tv-műsor is, írja a Huffington Post.

Már Brooke Shieldsnél is téma volt

A téma nem újkeletű, már Brooke Shieldsszel kapcsolatban is heves indulatokat váltott ki, amikor gyereklányként a Calvin Klein kampányában egy szál farmerben szerepelt, sugallva, hogy nincs rajta bugyi. Azóta eltelt jó pár év, de a gyerekmodellek túlszexualizálásával kapcsolatban azóta sem jutottak dűlőre.

Thylane Loubry Blondeau, a mostani eset 10 éves alanya már többször is szerepelt a Vogue Paris divatanyagaiban, gyakran kirúzsozva, magassarkú cipőben, feszes ruhában, csalogató tekintetéből pedig mintha azt lehetne kiolvasni: "Gyere közelebb". Bár Thylane mellett más kiskorú modellek is szerepeltek a magazin oldalain, az ő külseje érettebbnek tűnt kortársainál, ez pedig sok olvasónál kiverte a biztosítékot.

Általános döbbenet

A legutóbbi divatanyaggal úgy tűnik betelt a pohár, az általános reakció a döbbenet volt. Az olvasók megkérdőjelezték annak a helyességét, hogy egy gyereket állandóan felnőttként ábrázoljanak és fotózzanak, ezáltal pedig szexualizálják, hiszen a képen a vágy tárgyává teszik. Voltak persze olyan hangok is, aki szerint ebben csak a szépséget kell keresni és ideje lenni hátrahagyni az előítéleteket.

A kérdés igencsak komplikált, hiszen az egyes országokban a gyermekek meztelenségével kapcsolatban is igen eltérőek lehetnek a normák.A többségnél viszont tényleg átlépte a lélektani határt az eset, és gyanítjuk, hogy a történetnek itt még nincs vége: arról már írtunk, hogy a kiskorúakat is kezdi felfedezni a divatipar, és több reklámkampányban is tinédzser színésznőket szerepeltetnek a tervezők.

Oszd meg másokkal is!
Mustra