Izzadtságszagú parfüm és kávészag: melyik a legbizarrabb illatszer?

Megihletve a hálátlan húsvéti kölniáradattól és a pár hete bemutatott szalonna-parfümtől, utánajártunk, mik a legfurcsább parfümök, amiket nemcsak gyártanak, de viselnek is az emberek. Van itt minden, amit csak el lehet képzelni: vér, zöldségeskert és pacsulitól szagló pudlik. Melyik a kedvenced? Szavazz!

1. A Vér szaga

A Blood Concept neve nem valami homályos asszociáció: ők tényleg vérre emlékeztető illatokat kreálnak. Négyfajta uniszex parfümöt dobtak piacra vércsoportok szerint elnevezve. Mindegyikben megtalálhatók a vér szagát idéző fémes jegyek, amiket hagyományos virágos, fás és zöld jegyekkel kevertek. Ráadásul még az üvegcse is gyógyszer hangulatú.

2. Nyál, sperma és izzadtság

A niche parfümöket készítő Etat Libre d'Orange ennél tovább merészkedett, ugyanis a Sécrétions Magnifique parfümöt a véren kívül a következő testnedvek ihlették: nyál, sperma és izzadtság. A legszenvedélyesebb szeretkezéseket igyekeznek vele felidézni, a címkén is egy ejakuláló hímtag látható. A fémes mellett sós, tejes, aldehides jegyek is találhatók benne.

3. Sivatagi homok és körömlakk

Rei Kawakubo divattervező parfümjeiben is olyan avantgárd vonalat követ, mint a ruháiban, valószínűleg a világ legváratlanabb illatai kerülnek ki a keze alól. Teljes anti-parfüm vonalat hozott létre, amiben volt saláta- és rebarbaraillat is, de a motorolajtól a szénen át a cigarettafüstig mindent felhasználtak. Odeur 53 nevű parfümjét 53 összetevő alkotja, többek közt sivatagi homok, körömlakk, égő autógumi és száradó ruhaillat is.

4. Színtiszta kávé

Kávéfüggők vannak szép számmal a világban, valószínűleg rájuk gondolt Dawn Spencer Hurwitz, a DSH Perfumes orra, amikor megalkotta a Coffee Absolute-ot, ami semmi mást nem tartalmaz, mint színtiszta kávékivonatot. Furcsa gondolat egész nap eszpresszóként illatozni, de nyilván volt oka, hogy megjelent ez az egyszerre édeskés és kesernyés parfüm is.

5. Kutyaparfüm

Az utolsó parfümben nem annyira az összetevők, hanem inkább a célszemély a meglepő, jobban mondva a célállat, ugyanis kutyáknak is lehet kapni parfümöt. Az őrületet a Mungo&Maud indította el, a konzumidióta gazdik pedig biztosan veszik is szép számmal az üvegcséket, hogy a zsebkedvenc nerolitól vagy vaníliától illatozzon.

Érdekességek