Égess el több kalóriát futás közben: 3 tipp, hogy hogyan!

Manapság rengeteg edzésforma létezik. Ám a futásnál egyszerűbb szabadtéri mozgást még nemigen találtak ki, és ha a célod vele a fogyás, akkor fogadd meg a következő tippeket.

Ha kardióedzés, akkor mindenkinek a futás jut eszébe. Ha a te esetedben a zsírégetés a cél, olvasd el korábbi cikkünkben, mi a leghatásosabb. Ha igazi futóbolond vagy, és mellesleg leadnál még plusz pár kilót, akkor pedig olvasd el tippjeinket: 

Zsírégetés szempontjából egyáltalán nem mindegy, hogyan és persze mennyit futunk. Ahelyett, hogy kilométereket kocognánk, sokkal hatásosabb, ha sprintben gondolkodunk, hiszen aközben jóval több zsírt égetünk el.

Íme három tipp, amelyekkel még a sprintgyakorlatok hatékonyságát is megnövelheted. 

1. A bemelegítéstől a gyorsulásig

Ahelyett, hogy azonnal nekiállnál az eszeveszett futásnak, mindig be kell melegítened! Ha ezzel kezdesz, sokkal könnyebben eléred majd sprint közben a kívánt sebességet, plusz abban is segít, hogy több kalóriát égess el. Akár saját bemelegítő gyakorlatsort is összeállíthatsz, mint a gyors helyben futás, szökdécselés, ugrálás. Ha bemelegítéssel kezdesz, sprint közben sokkal több zsírt égethetsz el!

2. Gyors ismétlések

A sprintgyakorlatoknál rengeteg olyan mozdulat van, amit ismételni lehet. Ha az ismétléseket magas fordulatszámon, azaz gyorsan csinálod, akkor a sprint alatt jóval több kalóriát égetsz. Mindig észben kell tartanod: a sprint lényege, hogy a gyakorlat rövid ideig tartson. Ha ezalatt nagy intenzitással dolgozol, akkor nyilvánvaló, hogy több kalória ég el.

3. Hegyi sprint

A másik mód, hogy növeld a sprint intenzitását, ha hegynek fölfele csinálod. Ez a fajta mozgás sokkal jobban megdolgoztatja az izmokat. Ha tehát fogyni szeretnél, de közben izmokat is építenél, a hegyi sprint remek opció! Minél jobban fokozod a tempót, annál több kalóriát égetsz el. 

Összefoglalva: Ha a futást választod zsírégetésre, tartsd ezt a három trükköt szem előtt, mert így sokkal könnyebben és gyorsabban fogsz fogyni. Fontos azonban, hogy lassan fokozd a tempót, folyamatosan szoktasd a tested az egyre nagyobb kihíváshoz. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra