10 perces, könnyű reggeli edzés a szebb alakért!

Nehezen veszed rá magad a testmozgásra? Kezd kicsiben! Mutatunk egy 10 perces reggeli gyakorlatsort, amivel rutinoddá válhat a mozgás. Így nem csak fittebb, de energikusabb is leszel!

Olyan lesz a napod, amilyen a reggeled - tartja a mondás. Nos, akkor most segítünk, hogy energikusan induljon és ez a lendület estig kitartson. 

Mindenki szeretne fittebb lenni, de hogy a testmozgást mikor iktassuk be az életünkbe, az már egy nehezebb kérdés. Ahhoz, hogy a rutinoddá váljon a mozgás, a legjobb, ha "kicsiben", egy miniedzéssel indítasz felkelés után. Jó hír, hogy a reggeli mozgás nem csak egy nagy adag endorfinlöketet, de egy napindító sikerélményt is jelent, így nagy esély van rá, hogy mosolyogva érsz be a munkahelyedre és az agyad is hatékonyabban fog majd működni - még ha most belegondolni is nehéz abba, hogy a reggeli kávé helyett egy kis tornával rázd fel magad.

Reggeli edzéssel energikusabban indul a nap!
Reggeli edzéssel energikusabban indul a nap!Shutterstock

Csak 10 perc az egész 

Lássuk hát a reggeli tornaórát, ami sokkal inkább átmozgatás, mint edzés. 

#1 Mielőtt kipattannál az ágyból, csukd be a szemed, lélegezz mélyeket, és belégzésre feszítsd meg az izmaidat, majd kilégzésre lazíts. Ezt 5-ször egymás után végezd el. 

#2 Fekvő helyzetben fordulj oldalra, majd a kezeid segítségével nyomd fel magad ülő pozícióba, a szemed tartsd lehunyva. Végezz váll- és fejkörzéseket, a hátad is átmozgathatod, de figyelj arra, hogy mindent lassan, koncentráltan csinálj. Nem az idő számít, hanem hogy finoman átmozgasd magad.

#3 Nyisd ki a szemed és állj fel. Most jön a jógából is jól ismert mozdulatsor: belégzésre karjaidat párhuzamosan, oldalra indítva emeld fel, közben kövesd a kezeidet a tekinteteddel. A fejed fölött érintsd össze a tenyereidet és nyújtózz felfelé. Kilégzésre engedd vissza a karjaidat, csigolyáról, csigolyára lassan gördülj le és próbáld megérinteni a lábujjaidat. Lógasd a kezed és a mozdulatba beleereszkedve mozgasd meg a csípőd. Ugyanolyan lassan, csigolyáról csigolyára emelkedj fel. Ezt elég, ha egyszer elvégzed, persze ha jól esik, ismételd meg. Figyelj, hogy lassan mozogj! 

#4 Az ágyad mellett vagy előtt szükséged lesz egy kis szabad területre. Ha felemelkedtél az előző pozícióból, akkor húzd fel a jobb térded, szorítsd magadhoz, jól nyújtsd meg, majd lépj egy nagyot előre, támadó állásba. A bal lábad legyen nyújtva hátul. Bal kezedet tedd a jobb lábfejed mellé, támaszkodj meg rajta, emeld fel a jobb lábad és behajlítva tedd a térdedre. (Ahogy a fenti képen is látod). A jobb kezed nyújtsd a magasba és kövesd a tekinteteddel. Térj vissza négykézláb állásba, majd gömbölyítsd és homorítsd a hátad ötször egymás után. Lassan állj fel és ismételd meg a másik lábbal, a másik oldalra is! 

# 5 Feküdj hanyatt, húzd fel a talajra a talpaidat és próbálj meg felemelkedni hídtartásba! Ha nem megy, akkor csak a csípőd emeld, nyomd a plafon felé és próbáld megtartani pár másodpercig! 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek