Küzdd le a nyakfájást: mutatjuk a tuti módszert. Videó!

Emelés előtt és után is elvégezhető a vállakat és a nyakat tehermentesítő, néhány perces gyakorlat a nyakfájás ellen. Csak egy gumiszalag kell hozzá.

A nyakat és a vállakat érintő, rendszeresen jelentkező fájdalmakat száműző nyújtást bemutató személyi edző, B. J. Gaddour szerint elég néhány percig, egy szalag segítségével nyújtani edzés előtt és után, hogy enyhülni kezdjenek a panaszaink.

Ehhez nem kell mást tenni a Men’s Health szerint, mint felkötni valahova egy szalagot, a csuklónkra tekerni a másik végét, megtenni néhány lépést, és előbb befelé majd kifelé forgatnunk a vállunkat Valahogy így:

A vállízületeket átmozgató mozdulatsor tehermentesíti a nyakat és a vállakat, megszünteti a zsibbadást, a fájdalmat és a sokszor lejjebb, a karokon is érezhető égető érzést. A személyi edző szerint nagyjából 2-5 percet érdemes egy-egy vállra szánni. Különösen hasznos lehet a gyakorlat azokon a napokon, amikor húzódzkodás, deadlift vagy valamilyen intenzív, a felsőtestet átmozgató gyakorlatsor van terítéken. Illetve akkor is, ha nagyon húz a kutyád és a kutyasétáltatás is igazi edzésnek ígérkezik.

Oszd meg másokkal is!
Mustra