Ezért érdemes edzeni egy volt testépítő szerint

A szoborszerű test önmagában semmire se jó a volt bodybuilder szerint, főleg akkor nem, ha minden mást feláldoz valaki a "szép" külső érdekében.

Ezúttal egy nem is olyan régen még bodybuilding versenyeken induló, narancssárgára pingált és sziklakeménységű kockahassal páváskodó Instagram sztár mondta el a véleményét a fitneszipar (és régi önmaga) problémáiról. 

"Narancssárga szikla akarok lenni."

Az azóta is fitnesszel foglalkozó blogger ugyanis sokáig azt hitte, hogy csak és kizárólag úgy lehet boldog valaki, ha úgy néz ki a hasa, mintha fonott kalácsot nyelt volna, a segge sziklakeménységű és időnként bronzszínűre festi magát. A szénné gyúrt és saját bevallása szerint is rögeszmés régi önmagán már csak nevetni tudó Matthew szerint hiába nézett ki úgy annak idején, mint egy szobor, sosem volt igazán egészséges.

 „Nap mint nap találkozunk ilyen képekkel, és hajlamosak is vagyunk azt hinni, hogy az edzés erről kell hogy szóljon. Pedig amiről annak idején azt gondoltam, hogy normális és egészséges, köszönő viszonyban sincs a valósággal” – írja Matthew.

This isn’t fitness......it’s funny isn’t it? We see washboard abs and rock hard bums and come to the conclusion that this is what you need to be healthy, to be “fit” - We see these sorts of images on a daily basis and are made to believe that this is what fitness should be. The media dictates it, magazine covers dictate it, people tell you how you should be looking or how you should aspire to look... - This is in no way a criticism for anyone that competes, it’s focused at creating awareness as to what I now perceive as more important (like having a life) - I used to think looking like this was going to give me happiness. What I believed the fitness industry perceived as “fit” and “normal” couldn’t be further from the truth 🤔 (strutting around in pants being more orange 🍊than I already am 🤦‍♂️) - I felt pressured to look a certain way and I never asked myself why? Why do I need to track every meal and train twice a day? Why do I need to miss social events because they don’t have broccoli and cabbage on the menu 🤷‍♂️ - For the guys especially who never really talk about the way they look because they’re afraid of getting stick from the lads 😏 (it’s often the ones giving the stick who have the most going on) how you chose to look and feel on your journey is entirely up to you 👍 if a protein world poster tells you you need to look a certain way, raise your arm and extend your middle finger straight at it 🖕🏻 - Don’t let a poster make you feel like you should conform to looking a certain way. Fitness should be a way to enhance your lifestyle, enhance your people skills and enhance your outlook on what should be a healthy and maintainable lifestyle. Do it for the right reasons 👊

A post shared by Mathew Lewis-Carter (@mathewlcarter) on

"Brokkoli van?!"

A szoborszerű külsőre csak úgy tudott ugyanis szert tenni Matthew, hogy minden egyes étkezését pontosan kiszámolta, minden nap kétszer edzett, barátai és „élete” viszont nem nagyon voltak. Akkoriban ugyanis az is elég volt ahhoz, hogy lemondjon egy találkozót, ha nem volt brokkoli egy étterem étlapján, így pedig valóban elég nehéz lehet szociális életet élni.

A mostani Matthew szerint az edzésnek „azt a célt kell szolgálnia, hogy javítson az ember életvitelén, megkönnyítse a másokkal való kommunikálást és segítsen kialakítani egy fenntartható és valóban egészséges életmódot.” A szemléletváltás egyébkén szemlátomást Matthew arckifejezésein is nyomot hagyott:

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek