5 dolog, ami a személyi edzők szerint segíthet a fogyásban

Két személyi edző összeszedett néhány gyakran elkövetett hibát, amely minden igyekezetük ellenére visszatarthatja a fogyni vágyókat céljaik elérésétől.

Chris és Heidi Powell az NBC News videójában szedte össze azt az ötös listát, melynek első helyén a kellő mennyiségű folyadék bevitele szerepel. A személyi edzők szerint egyébként azért ez a legfontosabb dolog, amire ügyelni érdemes minden fogyni vágyó embernek, mert a dehidratáció nemcsak az anyagcserét lassítja le, de a gondolkodásunkat is elködösíti, mégpedig délibábként felbukkanó, szinte világító virtuális fánkok és hamburgerek formájában. A szervezet ugyanis gyakran összetéveszti a szomjúságot az éhséggel. Aki tehát nem iszik, gyakran többet eszik, mint azok, akik szorgalmasan kortyolnak és egész nap lendületben tartják az anyagcseréjüket. Chris szerint jelentősen felgyorsítható az anyagcsere, ha valaki egy óra alatt legurít fél liter vizet, és az is segíthet, ha minden egyes alkalommal, amikor valaki a szájához emel egy poharat, legalább 10 korty vizet fogyaszt el.  

A kockahasak a konyhában készülnek

A kockás has szintén inkább az étrend megváltoztatásával, nem pedig a rengeteg felüléssel érhető el a személyi edzők szerint. Ha valaki csak a rengeteg ismétlésre és az edzésekre koncentrál, soha nem fog úgy kinézni, mint aki fonott kalácsot nyelt, ha tehát ez a cél, érdemes a megfelelő étrend kialakítására helyezni a hangsúlyt.

A kevesebb néha több

Az is könnyen az edzésterv összeomlásához vezethet, ha valaki egyszerre több teljesen új dolgot próbál bevezetni, és rögtön egy teljes metamorfózist céloz meg. A statisztikák szerint azoknak, akik egyszerre csak egy dolgon változtatnak, még 80 százalék esélyük van arra, hogy egy egész életen át kitartsanak egy-egy új megközelítés mellett, amennyiben azonban valaki egyszerre két dolgon próbál változtatni, már csupán 20 százalék esélye van ugyanerre.

shutterstock 674798641

Szállj le a mérlegről

Az állandó mázsálás könnyen frusztráló élménnyé válhat, Heidi szerint éppen ezért érdemes lehet a mindennapos mérlegelés helyett csak hetente, mindig ugyanazon a napon, sőt ugyanabban a napszakban és ugyanabban a ruhában méredzkedni. Így egyértelműbb lesz, valóban történik-e változás, és egy-egy féktelen zabálással járó pizzázós éjszaka sem kell, hogy kataklizmaszerű megrázkódtatásokkal járjon másnap.

Emelni ki fog?

Ha valaki csak kardiózik, nem fog olyan ütemben fogyni, mint azok, akik heti 1-2 alkalommal súlyokkal is edzenek. Két kiló futással vagy biciklivel elvesztett súlyfelesleg ugyanis nagyjából fél kiló izom elvesztésével is együtt jár. Ha valaki tényleg csak ezekre a mozgásfajtákra koncentrál, a gyorsan leolvadó izmok eltűnése lelassítja az anyagcseréjét, ami előbb-utóbb a fogyás ütemét is megtöri majd.  

Oszd meg másokkal is!
Mustra