Futni tilos, gyalogolni menő

Résztvevő bárki lehet, aki a nevezésben foglaltakat elfogadja, s hajlandó az ajánlott 5-10 km-es túratávon végiggyalogolni.

Október 9-n és 10-én a világ 60 országához hasonlóan hazánkban megrendezik a Világ Gyalogló Napot, azaz a World Walking Day-t.

Az eseményt  a Rio de Janeiro-i Föld-konferenciához kapcsolódva indították útjára a szervezők 1992-ben. 1995-ben már a Föld öt kontinensén rendeztek gyalogló napot, míg hazánk 1999-ben lépett a rendező országok sorába. Közvetlen célja a gyaloglás megismertetése, megszerettetése, a lehető legtöbb ember mozgósítása a rendszeres testmozgás érdekében.

A gyalogolás az emberek többségének nem megerőltető, edzettséget nem igényel, a program pedig a túrázóknak és a kellemes sétát kedvelőknek egyaránt örömet jelenthet. Az esemény – melynek koordinációját, irányítását, s lebonyolítását a szabadidősport világszervezetétől (TAFISA) kapott felhatalmazás alapján a Magyar Szabadidősport Szövetség, s annak helyi szervezői végzik – a helyi szervezők által kijelölt útvonalon és meghatározott időpontban zajlik. Résztvevő bárki lehet – lakhelytől, kortól, nemtől és nemzetiségtől függetlenül – aki a nevezésben foglaltakat elfogadja, s hajlandó az ajánlott 5-10 km-es túratávon végiggyalogolni. Az esemény fontos kitétele, hogy futni tilos! A szervezők által megjelölt helyszínek folyamatosan jelennek megitt.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek