Idén is keressük az Év Szupertanárát: Így tudsz pályázni

Lehet ma Magyarországon kreatívan, egyedien tanítani? Lehet ma olyan módszert bevetni, ami a kütyükön csüngő diákok figyelmét is felkelti? Hiszünk benne, hogy igen, ezért idén már harmadik éve indítjuk el Az Év Szupertanára versenyünket, ahol a tudásmegosztás mellett a győztes értékes nyereményeket is hazavihet.

Manapság nincsenek könnyű helyzetben az iskolák. Persze nincsenek könnyű helyzetben a tanárok sem, akik éppen egy soha nem látott, digitális világban szocializálódott generációt nevelnek, sokszor múlt századi feltételek mellett. Manapság tehát pedagógusnak, különösen jó pedagógusnak lenni őrült nehéz lehet, pedig a tanár személye, kisugárzása, tudása és módszerei még mindig ugyanolyan jelentőséggel bírnak, mint évtizedekkel ezelőtt. Szerintünk pontosan ez az egyik kulcsa a jó iskolának, ez határozza meg, hogy a gyerekek szeretnek-e tanulni, érdeklődnek-e, akarnak-e tanulni, fejlődni. 

Ez az óra biztosan nem unalmas
Ez az óra biztosan nem unalmasAriel Skelley / Getty Images Hungary

Éppen ezért, a Dívány.hu és a Lidl idén harmadik alkalommal is meghirdeti Az Év Szupertanára versenyt, ahol olyan tanárok jelentkezését várjuk, akik kreatív és egyedi módszereikkel igyekeznek színt vinni az oktatásba, akiket nem köt béklyóba egy tankönyv, akik tudnak és mernek alkalmazkodni a 21. század kihívásaihoz. Ha a leírásból ráismersz a tanárodra, oszd meg vele ezt a felhívást, ha pedig úgy érzed, neked szól a versenyünk, akkor oszd meg a tudásod velünk és a világgal, mutassuk meg együtt, hogy így is lehet tanítani, legyen a te módszered a példa arra, hogy az iskola nagyon menő hely is lehet! És persze közben nyerj értékes ajándékokat magadnak és az iskoládnak.  

Hogy mit kell tenned a részvételhez?

Írd le 1 oldalban, milyen kreatív módszereket vetsz be a tanításban, csatolj az anyagodhoz képeket, videókat, a zsűri biztosan szeretni fogja. Küldd el nekünk a pályamunkádat a szupertanar@divany.hu címre augusztus 5-ig

Mit nyerhetsz a versenyen? 

A verseny fődíja a Lidl jóvoltából

  • egy vadiúj iPad Pro
  • egy 100 000 forintos Lidl-vásárlási utalvány
  • és 1 millió forint értékű egészséges élelmiszer az iskoládnak, ahol tanítasz

Milyen feltételekkel vehetsz részt a versenyen?

A versenyben részt vehetsz, ha Magyarországon élsz, aktívan, általános iskolai vagy gimnáziumi  tanárként dolgozol, elolvastad és elfogadtad a versenyszabályzatotarccal és névvel vállalod elképzeléseidet, meg azt, hogy ezeket közzétegyük, és hajlandó vagy kamera elé állni augusztus 8-án ÉS augusztus 13–15. között.

Ki választja ki a nyertest? 

A beküldött pályamunkák közül háromtagú zsűri választja ki a három legjobbat, akik a fődíjért versenyezhetnek. A zsűri tagjai:

  • Niedermüller Anna oktatási szakértő, a Jövő Iskolája alapítója, az AKG általános iskolájának főszervezője, a Szülő2.0 blog alapítója, állandó szerzője
  • Krizsán Pál, 2018 Szupertanára, a Pilisvörösvári Templom Téri Német Nemzetiségi Általános Iskola történelemtanára 
  • Pali, aki 15 éves és egy veszprémi suliba jár. Ő képviseli a zsűriben a diákok szempontjait 

A három döntős közül aztán 2019. augusztus 9–12. között a Dívány.hu olvasói szavazással döntik el, ki lesz a fődíj nyertese.

Reméljük, a zsűrinek és az olvasóinknak is nehéz dolga lesz. Nem volt ez máshogy a korábbi években sem. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek