Hozzávalók 8 darabhoz
- 130 gramm (bio) búzafinomliszt
- csipet só
- fél-egy evőkanál cukornak megfelelő édesítőszer
- 500 ml cukrozatlan növényi ital
- 3-4 evőkanál növényi olaj + egy kevés a sütéshez
Elkészítés:
Keverjünk össze 250 ml növényi italt a liszttel, az édesítővel, a sóval egy tálban. Adjuk hozzá a maradék növényi italt és az olajat, keverjünk belőle sima tésztát.
Olajozzunk ki egy serpenyőt, és egyenként süssük meg a palacsintákat: mindkét oldalát, kb 2-2 perc alatt (kb. háromnegyed merőkanálnyi tésztából lesz egy palacsinta). Lassabban sül, és picit nehezebben forgatható, mint a hagyományos (tojással készülő) palacsinta.
A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.
Ha csak egy órád van sütni, a kevert süti mindig jó választás. Az előkészítés 15 percet vesz igénybe, fél óra sütés, pár perc hűtés, és kész is az egyszerű, mégis isteni, illatos citromos süti. Ráadásul gluténmentes, tojásmentes, vegán és cukormentesen is elkészíthető.
Tovább olvasom