A legegyszerűbb vegán palacsinta – tej-, tojás- és cukormentes recept

Ha a legkevesebb hozzávalóból, a leggyorsabban elkészülő vegán palacsintareceptet keresed, megtaláltad. Tejmentes, tojásmentes, cukormentes recept.

Ízlés szerint töltsük meg jó gazdagon.
Ízlés szerint töltsük meg jó gazdagon.Fotó: Image Source RF/Chad Springer

Hozzávalók 8 darabhoz:

  • 130 gramm (bio) búzafinomliszt
  • csipet só
  • fél-egy evőkanál cukornak megfelelő édesítőszer
  • 500 ml cukrozatlan növényi ital
  • 3-4 evőkanál növényi olaj + egy kevés a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

Keverjünk össze 250 ml növényi italt a liszttel, az édesítővel, a sóval egy tálban. Adjuk hozzá a maradék növényi italt és az olajat, keverjünk belőle sima tésztát.

Olajozzunk ki egy serpenyőt, és egyenként süssük meg a palacsintákat: mindkét oldalát, kb 2-2 perc alatt (kb. háromnegyed merőkanálnyi tésztából lesz egy palacsinta). Lassabban sül, és picit nehezebben forgatható, mint a hagyományos (tojással készülő) palacsinta.

A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.

Illatos, citromos vegán süti gluténmentesen
Illatos, citromos vegán süti gluténmentesen

Ha csak egy órád van sütni, a kevert süti mindig jó választás. Az előkészítés 15 percet vesz igénybe, fél óra sütés, pár perc hűtés, és kész is az egyszerű, mégis isteni, illatos citromos süti. Ráadásul gluténmentes, tojásmentes, vegán és cukormentesen is elkészíthető.

Tovább »

Még több recept

Palacsinta is készülhet a maradék sütőtökből, mutatjuk, hogyan csináld!

Ez az amerikai hangulatú palacsinta gyönyörű narancssárga színű és nem csak látványra remek. Klassz mellette egy adag kissé megpirított dió, egy kis adag sós vaj és néhány kanál juharszirup.

október23., 06:04

Újabb vegetáriánus lepény fasírt helyett: ezúttal kinoából (gluténmentes recept)

Ropogós lepény készül ebből a receptből, a húsos fasírtok ízvilágában. Gluténmentes, húsmentes recept.

július13., 06:04

Próbáld ki a palacsintákat baconnel és juharsziruppal is!

Mutattunk már palacsintát sütőtökkel, almával, pizzafűszerekkel, de ezt a kombinációt még nem készítettük el, pedig imádjuk a fura párosításokat. Ha bevállalós vagy, és szereted az édes-sós ízkombinációkat, ezt a klassz reggelit neked találták ki.

október30., 06:08

A vegán pizza nem rosszabb, mint a hagyományos, ha tudod, mivel érdemes feldobni

Lássuk csak, milyen növényi alapanyagokat szeretünk: szarvasgombaolaj, aszalt paradicsom, fekete olíva, articsóka és sörélesztőpehely… ezek mind rá is kerültek erre a klassz fogásra, aminek a tetejét friss bazsalikommal vagy rukkolával érdemes megpakolnod.

október16., 06:04

Paprikás csirkemell gluténmentes nokedlivel

„Ha külföldi vendégek érkeztek hozzánk, édesanyám mindig paprikás csirkét készített nekik – hadd ismerjék meg, milyen ínyencek a magyarok. Annyira levette őket a lábukról, hogy onnantól kezdve minden alkalommal ezt kérték. Úgy tűnik, annak ellenére, hogy ez egy magyar fogás, nemzetközileg is igencsak kedvelt.”

július27., 06:04

Spenótos palacsintatorta fokhagymásan, füstölt sajttal

Ha jobban szereted a juhtúrót vagy a hagyományos változatot, azzal is készítheted a krémet, de akkor egy kevés tejfölt vagy mascarponét is adj a töltelékhez.

július29., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.