Hozzávalók 18 darabhoz
- 160 gramm gluténmentes zabpehely
- 2 teáskanál gluténmentes sütőpor
- csipet só
- 2 darab tojás
- 2 darab banán pürésítve
- 1 marék bébispenót
- 1 dl cukrozatlan növényi ital
- 1 evőkanál cukornak megfelelő édesítőszer
- 2 evőkanál folyékony kókuszolaj (a sütéshez)
- 1 teáskanál fahéj
Elkészítés:
Tegyük a zabpelyhet, a sütőport, a sót, a fahéjat egy turmixgépbe, és turmixoljuk addig, ameddig a zab finom porállagú (liszt) lesz. Tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a bébispenótot, a banánt, a növényi italt, a tojást, az édesítőt.
Nagyon sűrű masszánk lesz, amiből vastag, amerikai típusú palacsintát tudunk sütni. Forrósítsunk fel egy kevés kókuszolajjal kikent serpenyőt és tegyünk egy kupac tésztát a serpenyőbe, ha szükséges, kicsit lapogassuk el egy spatulával. A kb. 10-12 centi átmérőjű palacsintákat egyenként süssük meg, mindegyik oldalát kb. 2-2 percig. Tetejére tehetünk egy kis pekándiót.
A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.