Mennyei chiapuding banánnal – glutén-, tej-, tojás- és cukormentes recept

Három összetevő, két perc elkészítés, amellyel kiváló finomság, egészséges reggeli készül gyümölccsel, sok rosttal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes és cukormentes recept.

A reggelire szánt chiapudingot előző este is elkészíthetjük.
A reggelire szánt chiapudingot előző este is elkészíthetjük.Alleko

Hozzávalók 2 pohárhoz

  • egy nagyobb érett banán
  • 80-90 ml hozzáadottcukor-mentes kókusztej
  • másfél evőkanál chiamag
Recept idők

Elkészítés:

Turmixoljuk össze a banánt a kókusztejjel, majd adjuk hozzá a chiamagot és keverjük össze alaposan, vagy néhányat turmixoljunk ezzel együtt is. Tegyük tálkába, és tálalás előtt legalább húsz percre hűtsük le.

A dietetikus tippje: „Az azték zsályaként is emlegetett chiamag egy közép- és dél-amerikai növény magja. Arányaiban nézve több kalciumot tartalmaz, mint a tehéntej, illetve vastartalma vetekszik a sertésmájéval. De persze ahhoz, hogy a chiamagból fedezzük az ásványianyag-, nyomelemszükségletünket, nagyon sokat kellene megennünk… Viszont túlzott (napi 10-15 grammnál több) fogyasztása akár emésztőrendszeri problémákat (pl. puffadás, gázosodás, görcsök) is okozhat, illetve allergiás reakciót is kiválthat, tehát a napi 1 evőkanálnyi mennyiséget ne lépd túl! Rendszeres fogyasztása mellett szól még azonban az is, hogy kiváló növényi ómega-3 zsírsavforrás.”

A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.

Villámgyors sajtgolyók gluténmentesen Villámgyors sajtgolyók gluténmentesen

Gyakorlatilag rántott sajt, de egyszerűbb az elkészítése, és nem folyik szét sütés közben. Gluténmentes recept partifalatkának, főételnek, feltétnek.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Valentin-napi desszertet keresel? Készíts epres-mandulalikőrös tiramisut pohárban!

Amilyen egyszerű, olyan finom, ráadásul kora reggel, munka előtt 10 perc alatt is összedobhatod, így este már csak a hűtőből kell kivenned.

2022. február14., 06:24

A banán a túróval szuper kombináció, főleg, ha egy kevés Oreo is kerül a desszertbe

Gyors nyári édesség, amivel a legnagyobb munka az lesz, hogy kivárd, amíg a hűtőben néhány óra alatt könnyen szeletelhetővé dermed.

2020. július17., 06:04

Linzertészta bazsalikomos citromkrémmel (cukormentes recept)

Szinte lehetetlen elrontani, és millió módon lehet variálni a tölteléket hozzá. Íme az egyik legjobb.

2020. augusztus11., 06:04

Gyümölcs a grillen: ananász és banán rummal, vaníliafagyival és kókuszcsipsszel

Ha még nem grilleztél ananászt és banánt, próbáld ki ezt a klassz desszertet. Ha egy kevés vaníliafagyival és rummal tálalod, remek zárása lesz a grillvacsorának.

2021. május31., 12:52

A banános-mákos blondie citromos mascarponekrémmel lesz az igazi

Gyors, egyszerű és rusztikus édesség lesz ebből a blondie-ból, a tetejére egyszerűen ráhalmozott tejszínes krémmel és mákszemekkel.

2020. július19., 06:00

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek