Sült cukkinihasábok – gluténmentes, egészséges alternatíva

Ínycsiklandó megoldás sült krumpli helyett főételnek, köretnek, snacknek.

Bátran kísérletezhetünk a fűszerezéssel.
Bátran kísérletezhetünk a fűszerezéssel.JacobVanHouten

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 2 közepes cukkini
  • 1 darab tojás
  • 1 bögre reszelt parmezán
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál mediterrán fűszerkeverék
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200-220 fokra, és béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Vágjuk fel a cukkinit hasábokra, egy cukkiniből kb. 16 db-ot kapunk. Verjük fel a tojást egy tálban, egy másik tálba pedig tegyük a fűszerrel, fokhagymával elkevert parmezánt. Mártsuk a cukkinihasábokat először a tojásba, majd a parmezánba, és tegyük a sütőpapírra. Süssük készre 25-30 perc alatt, félidőben fordítsuk meg.

A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek