![Légmentesen záródó dobozban sokáig eláll.](https://kep.index.hu/1/0/3201/32010/320109/32010989_00a0cfbd3a3df26ddc900a13ce4e4656_wm.jpg)
Hozzávalók 18 darabhoz
- 130 gramm univerzális gluténmentes liszt
- 100 gramm gluténmentes zabpehely
- 0.5 teáskanál gluténmentes sütőpor
- csipet só
- 1 teáskanál fahéj
- 100 gramm kókuszolaj
- 150 gramm eritrit
- 1 darab tojás
- 1 teáskanál vaníliaaroma
- 80 gramm cukormentes, gluténmentes étcsoki felkockázva
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Egy tálban keverjük össze a lisztet, a zabpelyhet, a fahéjat, a sót és a sütőport. Egy másik, nagyobb tálba öntsük bele a kókuszolajat és az eritritet, kézi mixerrel keverjük habosra, majd adjuk hozzá a tojást, a vaníliaaromát, és keverjük jól össze. Ezután adjuk hozzá a száraz hozzávalókat, és gyúrjuk jól össze a pici kockákra vágott étcsokival. Ízlés szerinti méretű halmokat gömbölyítünk, majd kilapítva sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és megsütjük. Kb. 10-12 perc kell neki, akkor jó, amikor a szélei barnulni kezdenek.
A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.
![Diétás és olaszos: jöhet a pizzatészta egészséges verziója?](https://kep.index.hu/1/0/3168/31684/316849/31684981_2431819_f44001f0af0ac1de53af37821ec5047d_wm.jpg)
Egyszerű és finom házi pizzát készíthetsz a receptből, amely gluténmentes, tojásmentes, és a hozzáadott útifűmaghéjnak köszönhetően sokáig a jóllakottság érzését biztosítja.
Tovább olvasom