Ínycsiklandó reggeli elvitelre glutén- és tejmentesen

Mindössze két hozzávaló kell ehhez a finom és laktató, ráadásul gluténmentes, tejmentes reggelihez. Néhány perc munkával a sütőben landol, és elkészül, mire indulni szeretnénk.

A muffin aljához a burgonyát célszerű lehet akár előző este előfőzni vagy sütni.
A muffin aljához a burgonyát célszerű lehet akár előző este előfőzni vagy sütni.yipengge

Hozzávalók 6 darabhoz

  • 6 db tojás
  • 2 kisebb burgonya
  • só, bors, petrezselyem (a fűszerezéshez, ízlés szerint)
Recept idők

 

 

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Hat muffinformát kenjünk ki növényi olajjal, vagy fújjuk ki olajspray-vel . Reszeljük le a burgonyát (nem muszáj meghámozni, ízlés kérdése), és sózzuk ízlés szerint, majd a muffinforma kb. 1/3-áig nyomkodjuk bele. Mindegyikre üssünk 1-1 tojást, tegyünk a tetejére sót, borsot, petrezselymet, vagy akár más fűszert ízlés szerint. Süssük készre, körülbelül 25 perc alatt.

A dietetikus tippje: „Ha jól belegondolsz, ez a jól ismert és közkedvelt tócsni/lapcsánka sütőben készült diétás változata. Sokkal egészségesebb, mint ha bő olajban sütnéd ki – ugyanis ha megszívja magát zsiradékkal, igazi kalóriabombává válik.”

A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek