Csokitorta liszt nélkül, cukor nélkül

És finom? Naná! Sokan tartják, hogy a süti az csokis, ez a torta pedig nagyon! Ráadásul gluténmentes, cukormentes, fogyasztása bűntudatmentes.

A gluténmentes csokitorta langyosan a legfinomabb.
A gluténmentes csokitorta langyosan a legfinomabb.Russ Rohde

Hozzávalók 8 szelethez

  • 10 dkg étcsokoládé (70 százalékos) (gluténmentes, cukormentes étcsokit válassz)
  • 10 dkg vaj
  • 3 darab tojás
  • 15 dkg eritrit
  • 1 dkg tápiókakeményítő
Recept idők

Elkészítés:

A darabokra tört csokoládét vízgőz fölött olvasszuk meg, és adjuk hozzá a vajat, majd keverjük homogén masszává. A tojások sárgáját keverjük össze az eritrit felével (fehéredésig), és állandó keverés mellett adjuk hozzá a keményítőt és a csoki-vaj masszát. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá, adjuk hozzá a maradék eritritet, és óvatosan keverjük a csokis masszához.
Az egészet öntsük egy kivajazott, 16 cm-es tortaformába. Előmelegített, 160 fokos sütőben 20 percig süssük, majd legalább 10 perces pihentetés után tegyük tortatálra. Dupla mennyiségből klasszik méretű tortánk lesz, amit 24 centis tortaformában süssünk meg.

A dietetikus tippje: "Vaj helyett tejmentes margarint felhasználva könnyedén tejmentessé is teheted a receptet! Eritrit helyett használhatsz stevia alapú édesítőt is, melyből kevesebbet felhasználva is intenzív édesítő ízt érhetsz el."

A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus

Meggyes gesztenyegolyók – egészséges finomság 3 összetevőből Meggyes gesztenyegolyók – egészséges finomság 3 összetevőből

Nem csalás, nem ámítás, nem szemfényvesztés! Az egyetlen trükk, hogy édesített gesztenyét kell venni, amiből ma már kapható light, vagyis cukormentes változat is. Úgyhogy helló, lusta életmódváltók, imádni fogjátok ezt a minimálédességet!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Áfonyás smoothie egy kis csavarral (na jó, spenóttal és zabpehellyel) – glutén-, tej-, tojás-, cukormentes, vegán recept

Így lesz pár hozzávalóból friss, üde ízű, egészséges reggeli vagy tápláló snack. Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, cukormentes, vegán recept.

2020. július13., 06:04

Túrós, piros gyümölcsös pite (cukormentes recept)

Ez a könnyed, krémes, túrós pite a nyári melegben nagyon jólesik majd, de akkor is érdemes elkészíteni, ha nem tudunk mit kezdeni a rengeteg szezonális gyümölccsel.

2020. július27., 06:04

Paprikás csirkemell gluténmentes nokedlivel

„Ha külföldi vendégek érkeztek hozzánk, édesanyám mindig paprikás csirkét készített nekik – hadd ismerjék meg, milyen ínyencek a magyarok. Annyira levette őket a lábukról, hogy onnantól kezdve minden alkalommal ezt kérték. Úgy tűnik, annak ellenére, hogy ez egy magyar fogás, nemzetközileg is igencsak kedvelt.”

2020. július27., 06:04

Mártogatós avokádóból, hogy ne csak a guacamolét ismerjük (gluténmentes, tojásmentes, vegetáriánus recept)

Az alapja joghurt, egy jó érett avokádó kell hozzá, egy kevés koriander vagy bazsalikom, némi fűszer és pár kavarás. Vegetáriánus, gluténmentes, tojásmentes recept (tejmentessé is tehető).

2020. július13., 06:04

Újabb vegetáriánus lepény fasírt helyett: ezúttal kinoából (gluténmentes recept)

Ropogós lepény készül ebből a receptből, a húsos fasírtok ízvilágában. Gluténmentes, húsmentes recept.

2020. július13., 06:04

Valentin-napi desszertet keresel? Készíts epres-mandulalikőrös tiramisut pohárban!

Amilyen egyszerű, olyan finom, ráadásul kora reggel, munka előtt 10 perc alatt is összedobhatod, így este már csak a hűtőből kell kivenned.

2022. február14., 06:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek