Az egyetlen rendrakási praktika, amire gyerekek mellett szükséged van

Fogkefe a nappaliban, kisautó a fürdőben, pohár a gyerekszobában. Íme egy egyszerű trükk, amivel hatékonyabb lehet a pakolás.

Egy kisgyerek mellett könnyen eluralkodik a káosz a lakásban, és ha nem akartok egész nap a gyerekszobában kuksolni, akkor elkerülhetetlen, hogy a játékok más helyiségekben is felbukkanjanak. A családtagok számával pedig a kupleráj exponenciálisan nő, kivéve persze, ha mindig mindenki mindent azonnal elpakol maga után, de ez nem túl életszerű.

A Huffington Post szerint a rend eléréséhez csupán színes zsákokra van szükség: annyira, ahány helyiség van a lakásban. Pakoláskor vedd a kezedbe az egyik zsákot, és tegyél bele mindent, ami ahhoz a szobához tartozik - például a játékok a gyerekszobába, a hajkefe a fürdőbe. A piszkos poharakat mondjuk praktikusabb egy mosogatótálban, a számlákat pedig egy mappában összegyűjteni. 

shutterstock 679575055
Fotó: Shutterstock

A lényeg, hogy először válogasd szét az egy helyre tartozó dolgokat, majd utána pakold el. Így sokkal rövidebb idő alatt végezhetsz, mintha néhány darabonként cipelnél mindent a helyére. Ha pedig elég ügyes vagy, akkor még a gyerekeket is be tudod vonni a rendrakásba.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.