Ezt szívják most az amerikai tinik

Az egyik gimiben még a vécék ajtajait is leszereltették, hogy a tanárok jobban tudjanak figyelni a pöfékelő diákokra, miközben a szülők szénné izgulják magukat a gyerekeik miatt. Új őrület hódít az amerikai kamaszok között.

A magát az „összes elektromos ciginél különb” e-cigi népszerűségének robbanásszerű növekedése egyre komolyabb problémát jelent a középiskolák és az egyetemek számára, a jelenleg havi 20 millió Juult és a készülékbe való kapszulát legyártó cég termékei ugyanis könnyen pendrive-nak álcázhatók, ami úgy tűnik, eléggé zavarba hozta a tanári kart.

Legújabb, legjobb, legnindzsább

A USA Today szerint az USB-n keresztül tölthető készülék első látásra tulajdonképpen csak a külcsín terén különbözik a többi hasonló terméktől, bár a feltűnően részletes „pöfékelési útmutató” szerint azért valószínűleg ütős kis eszközről lehet szó. Vagyis ki tudja, amerikaiak találmányáról van szó, teljesen magától értetődő tehát hogy minden a „legjobb” és „piacvezető” rajta. A cég által „piacvezető személyazonosító technológiának” nevezett rendszer például egy egyetlen kattintással eltüntethető ablakot takar, amely az oldalra lépéskor megkérdezi, elmúlt-e már 21 a felhasználó.

Kétszer annyi nikotin

A kétségbeesett igazgatók egyike állítólag már a vécékről is leszereltette az ajtókat az iskolájában, hogy véget vessen a nagyszünetben bujkálásnak. Azért félnek egyébként ennyire a tanárok és a szülők, mert a dzsúlozó diákok a többi e-cigivel bevihető nikotinmennyiségnek a dupláját is elszívják egyetlen kapszulával.

890546208
Portland Press Herald / Getty Images Hungary

Egy feltöltéssel 200 szívást biztosít egyébként magának az ember egy Juul-lal, és az akkumulátor is nagyjából ennyit, egy kapszulának megfelelő szívást tesz lehetővé a gazdájának. Például crème brûlée vagy mentás uborka ízesítésben. Egy kezdő pakk nagyjából 12.000 forintba kerül egyébként, ennyit kell tehát befizetni ahhoz, hogy elkezdhessen valaki a Batman-kiegészítőre hajazó, álcázott eszközzel nindzsázni az udvaron.

Oszd meg másokkal is!
Mustra