Roxfort-tanterem az internet menője

Létezik gyerek, aki ne álmodozott volna arról, hogy a Roxfortba jár, és tud varázsolni? Nos, az igazán jó helyeken a keresletre kínálattal válaszolnak: egy oregoni tanár úgy rendezte be a tantermét, mintha a Harry Potterből lépett volna elő.

„Csak azt akartam, hogy a tanítványaim érezzék, hogy képesek elérni a céljaikat, bármilyen nagyok, vagy varázslatosak is legyenek” – magyarázta szerényen Kyle Hubler, hogy miért dolgozott 70 órát a tanterme roxfortosításával. Mondjuk, én két év alatt sem tudnám ugyanezt a látványt létrehozni, szóval innen nézve a 70 óra nem is olyan sok. Ha viszont onnan közelítjük meg, hogy Hubler mindezt önzetlenül, pusztán a tanítványai öröméért csinálta, úgy viszont sok idő a 70 óra, és nagyon, nagyon menő, amit csinált!

Kyle Hubler negyedik éve tanítja a hetedik-nyolcadik osztályosait Hillsboroban, az Evergreen Middle School-ban. Amikor kiderült, hogy új tantermet kap erre a tanévre, úgy döntött, hogy a tanítványai, és saját kedvencével, Harry Potteres tematikával fogja azt feldíszíteni. Hubler még gyerekkorában olvasta a regényfolyamot, ami óriási hatással volt rá. Azt mondta, gyerekként sokszor érezte, hogy nem tartozik sehová, nincsenek barátai, és a könyv menekülés volt ettől az érzéstől.

Felnőttként persze már sokkal tapasztaltabb, jól tud kapcsolatokat kialakítani, de amit a könyvben olvasott mások elfogadásáról, a hűségről és az önazonosságról, az máig vele maradt, és az alapját képezi annak, ahogy tanít, és ahogyan a gyerekekkel bánik. 

Hubler eredetileg, tavaly még csak pár Harry Potter elemmel díszítette a tantermét, amivel nagy sikert aratott, ezért döntött úgy, hogy az új helyen már mindent belead. Elhozta otthonról az összes Harry Potter relikviáját, amiket garázsvásárokon, és itt-ott, másodkézből szedett össze, és a tanévkezdés előtt egy hónappal hozzá is látott a munkához. Mindent egybevetve 5 héten keresztül 70 órát dolgozott az osztályterem dekoráción.

Mindezt egyszerűen azért, mert szereti a munkáját, és szereti a gyerekeket is, akiket tanít, és az a vágya, hogy a gyerekeknek is izgalmas és szórakoztató kaland legyen az iskolába járni. 

A siker nem is maradt el, a gyerekek az első nap lenyűgözve álltak, alig hittek a szemüknek, aztán körbejártak, és egymásnak mutogatták az apró részleteket, amiket felfedeztek. Hubler egyébként a Facebookon is mutatott fotókat a tanterméről, a posztja jelenleg 19 ezer megosztásnál jár.

Hubler elárulta a Hufftington postnak: gyerekkorában ő is arról ábrándozott, hogy egyszer elmegy Roxfortba, de tudta, hogy ez lehetetlen, és ettől végtelenül csalódott volt. Jó pár évvel később pedig, amikor a tanítványaival beszélgetett az álmaikról, rájött, hogy tulajdonképpen hatalmában áll valóra váltania a gyerekkori vágyát, és meg is tette, amiért a 12 éves kori önmaga büszke lenne rá. Ugyanezt szeretné átadna a tanítványainak is: váltsák valóra az álmaikat, akármilyen nagyok, vagy varázslatosak is legyenek. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek