A legmenőbb biciklit már megint a hollandok találták fel

A hollandok igazi menők ha a biciklikről van szó. Ők találták ki a legjobb gyereküléseket, a legmenőbb utánfutót és most a legdizájnosabb bringa is egy holland tervezőhöz kötődik. Mert bringázni gyerekkel is érdemes. Persze nem feltétlen Budapesten.

Menő? Nem menő?

A cég leírása szerint a bicikli biztonságos, szép és persze környezetbarát. Bár leírásuk szerint a biciklizés kifejezetten jó edzésprogram, az általunk megkérdezett ortopéd gyógytornász azt javasolja, a biciklizéssel várjon egy pár hetet-hónapot az anyuka, hiszen a csípőtájék gyengül le a legjobban a várandósság és a szülés ideje alatt. Szóval hiába lehet ebben már újszülöttkortól szállítani a kisdedet, nyugalomra intenénk a (dizájn)bringára pattanó kismamákat.

Mondjuk az is lehet, hogy ez a bringa egyáltalán nem menő. Mert több mint hatszázezer forintot kiadni egy ilyenért még akkor is sok, ha a fém hibrid 20 másodperc alatt babakocsivá alakul. (Ha mégis szeretnél egyet, érdemes az internetes oldalakon körülnézned, ott ugyanis 8-900 euróért, akár 240-270 000 forintért megkaphatod ezt a csodát.)

A Taga cég gyártmánya 3 jelentős európai dizájndíjjal büszkélkedhet, de az elfajzott bringásokon és a hollandokon kívül olyan hihetetlen nagy kereslet nincs rá (bár a cég honlapján jelenleg az out of stock - elfogyott - felirat található a vásárlás címke alatt). Talán azért, mert igazán csak Hollandiában használható. A bringa ugyanis nagyjából annyit nyom, konfigurációtól függően 20-30 kilót, mint két-három másik bicikli, aki tehát hegyen lakik, valószínűleg nem erről a kiegészítőről álmodik. És szó se róla, akadt már másik cég is, aki kitalálta a bicikli-babakocsi hibridet, csak az nem ennyire szép, a Metrolla Strolla pedig futurisztikus formáival és adapterrendszerével egészen biztosan nem a magyar utakra termett. Sajnos.

A visszafogottság másik oka a biztonság kérdése: Hollandián kívül hol mernél ezzel közlekedni? Elöl a gyerek, semmi nem védi – nem véletlen, hogy a bicikliüléseket is jellemzően az ülés mögé építik, így egy esetleges ütközésnél legalább valamennyire védve van a kicsi.

De attól még gyönyörű ez a bicikli. És lehet álmodozni arról, hogy egy nap majd itthon is nyugodtan kerekezhetünk ezzel az utakon. Ilyen benzinárak mellett talán már az egészen közeli jövőben.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek