Kórházfigyelő: cumisüveg tilos – Semmelweis Kórház, Miskolc

(Kórházfigyelő, előző rész)

Ha még nem szültél, nézz körül, melyik szülészet áll szívedhez legközelebb, ha pedig már igen, segíts a többi kismamának, és írd meg te is kórházfigyelődet, és segíts azoknak, akik most választanak kórházat! Írd meg élményeidet a megadott szempontok alapján és küldd a poronty@divany.hu címre!

A kórház neve:

Miskolc, Semmelweis

Mikor szültél itt?

2010

Általános tapasztalat:

Fogadott orvos és szülésznő nélkül is gondos, figyelmes ellátást kaptam.

Terhesgondozás:

A nőgyógyászati vizsgálatokat és az ultrahangokat az orvosom végezte a magánrendelőjében, a tulajdonképpen terhesgondozás, laborok, stb. a rendelőintézetben történtek. A körzeti védőnői szolgálatnál volt lehetőség terhestornára, magzati szívhang-hallgatásra. A szülőszoba-látogatást higiéniai okokból megszüntették, de nem is hiányzott. Az NST-ről és a fogadott orvosomról koraszülés miatt lemaradtam.

Pontozás:10/10

Szülőszoba:

A szülészetet nemrég újították fel, de új berendezést nem kapott. 7 egyszemélyes szülőszoba van, ebből egyben van kád, de egyikben sincs wc vagy zuhanyozó :(  Az összes szülő nőre az az egy wc és zuhany jut, ami a felvételen van, és ha egy beöntés miatt foglalt, akkor foglalt. A személyzet kedves és figyelmes, külön kiemelném az összes szülésznőt és nővért, akivel ezen az osztályon találkoztam. Beöntés, borotválás kötelező, bár engem nem zavart. A férjem bent lehetett végig. Az EDÁ-t maguktól felajánlották, elfogadtam, de volt még lehetőség gázra is. Az EDÁ-ig tetszőleges testhelyzetben vajúdhattam, de a kitoláshoz sajnos fel kellett feküdnöm a szülőágyra. Vajúdás alatt ihattam, de ennem nem szabadott. A babát szülés után csupaszon mellre tették, az apja is foghatta jó sokáig, majd elvitték megmérni és megmosdatni. A köldökzsinórt viszonylag hamar elvágták, de a lepény megszületését húzással, nyomással nem sürgették. Amiért mégis kevesebb pontot adok, az a kötelező kitolási testhelyzet: fekve, lekötözött lábakkal, kőmetsző pozícióban. Hiába könyörögtem, hogy ülve hatékonyabb és gyorsabb lenne, süket fülekre találtam :[

Pontozás:1 0/8

Gyermekágy

2 és 4 ágyas, saját fürdőszobás, felújított szobák vannak. A kórház bababarát, a rooming-in természetes, de lehet kérni, hogy éjszakára elvigyék a babát. (Én nem éltem vele.) A sima nővérek nagyon gorombák, de a csecsemősök nagyon segítőkészek, akár éjszaka is lehet hozzájuk fordulni. Segítenek mellre tenni a babát, lehet vele egy ágyban aludni. A cumi, cumisüveg tiltott, a mellszívó nem. Kérésre adnak pótlást pohárban, ha nincs elég tej. A szobákba a látogatók szerencsére nem mehetnek be, a babát a folyosóra még az anyja sem viheti ki, csakis a csecsemős. Reggel 5-9-g zajlik a fürdetés és az orvosi vizsgálat, 10-e hozzák vissza a babákat. A gyerekorvos minden reggel tájékoztatott. Sárgaság miatt 9 napot töltöttünk bent, ekkor az inkubátor mellé is bemehettem, nappal 3 óránként kihozták szoptatni, éjjel lefejt tejjel táplálták pohárból, de sajnos teáztatták is.

Alapítványi szobáról nem tudok.

Pontozás:10/ 9

Szubjektív véleményed a kórházról, a részlegről és az ellátásról:

Rend, tisztaság, fegyelem van. A konyhán nem főznek külön a szoptató anyáknak, simán kaptunk babot, karfiolt is.

Ajánlod más anyáknak?

igen

Kriszta

-------------------------------------

MISEK Miskolci Semmelweis Ignác Egézségügyi Központ és Kórház

A kórház leírása szerint az osztályon 95 betegágy van, 13 ambulanca, 3 műtő, posztoperatív intenzív részleg, papás-mamás szülőszoba, rooming-in kórtermek – mindez Miskolc belvárosában. Ide tartozik a fertőző szülések ellátása is.

22 orvos /16 szülész-nőgyógyász, 1 neonatológus, 3 szakorvosjelölt/ és 90 ápoló gondoskodik a betegek zavartalan ellátásáról. Az országban elsők között nyerték el a "bababarát kórház" címet.

Évente több mint 17.000 szülés történik az osztályon.

Szülészet honlapja

Cím: 3529. Csabai kapu 9-11.

Központi telefonszám: 06-46-555-666

Mellékek:
főnővér: 1151
osztályos iroda: 6004
szülőszoba: 1157
UH: 1161

megközelíthetőség, térképek itt

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek