Újra könyvek: indul a könyvhét

Igen, már megint könyvek: ezúttal bemutatjuk a ma kezdődött Ünnepi Könyvhét legjobb gyerekkönyveit és azt, mit érdemes megnézni a következő napokban.

A következő napokban a Vörösmarty téren és környékén (no meg jónéhány vidéki helyszínen) megint a könyveké lesz a főszerep: dedikálások, könyvbemutatók, felolvasások, koncertek és más izgalmak. De ami nekünk itt a Porontyon igazán számít: 32 új gyerekkönyv jelenik meg. Ezekből szemezgettünk.

julijuli

Tasnádi Emese: Julijuli és Mackó

Illusztrálta: Agócs Írisz

Julijuli meséket gyűjt. Barátjával, a zsémbes Mackóval a várost járva különleges felnőttekkel találkozik, akiknek segítségével Julijuli mesekollekciója csudálatos történetekkel gazdagodik.

Manó Könyvek

Lackfi

Lackfi János: Átváltozós mesék

Molnár Jacqueline rajzaival

Lackfi János a kortárs gyerekirodalom fantáziabárója: szövegei igényesek, fordulatosak és garantáltan lekötik az olvasót. Mesebuborékjai lebilincselő történeteket rejtenek – ezúttal a mesefiók kinyitásához elég csak annyit mondani: "hipp-hopp, az legyek, aki akarok!"

Cartaphilus Könyvkiadó


acsunyakiralyfi

Benedek Elek: A csúnya királyfi és a szép királykisasszony

Illusztrálta: Rippl Renáta

Benedek Elek meglepően modern meséje egy csúnya királyfiról, akit először kikosaraz a szép királykisasszony. Ám a királyfi furfangos módon, álruhát öltve mégis elnyeri kezét.

Csimota Könyvek


Gregory Hughes

Gregory Hughes: A holdat az égről...

Idősebbeknek szól ez a könyv, a régi Piknik könyvek minőségében, melynek főhőse Marie Claire a vagány tini, aki bátyjával, Bobbal és édesapjával él.

Az apa halála után a lányra és Bobra állami gondozás vár, ám hogy ezt elkerüljék, inkább New Yorkba indulnak, hogy fölkutassák sosem látott nagybátyjukat.

Alexandra Kiadó
Oszd meg másokkal is!
Mustra