A kutya repül, a gyerek szalad, a szülő izzad

A programok változatosak és színvonalasak, az állatok barátságosak és nyúzástűrők, az ugrálóvárak megunhatatlanok, a vécék tiszták és van vécépapír, a kaja viszont mocsok drága. Gyerek Sziget 2010.

Az idei Gyerek Sziget pont olyan, mint mindig. A már jól ismert és megszokott állatsimogatótól az ugrálóváron át a színpadig minden fellelhető, ami a korábbi években: kicsik és nagyok is megtalálják a nekik érdekes foglalkozásokat, programokat.

A Gyerek Sziget első vasárnapja pont egybeesett az idei első igazi nyári nappal, ami persze a meglepetés erejével hatott rám, így míg a rövidnadrágos gyerekeim az egyik ugrálóvártól a másikig szaladgáltak, addig nekem a combomon folyt le az izzadság a hosszú nadrág alatt és szép csendben majdnem hőgutát kaptam.

A legizgalmasabbnak a Dog Chow Gyerek Sziget Kupa, azaz a kutyafrizbi-verseny ígérkezett. Nem csalódtam, a lányaim sok más gyerekkel együtt szájtátva figyelték, ahogy az ebek a nagy meleg ellenére lelkesen szaladgáltak, ugrottak és repültek a korongok után. Az állatsimogató kihagyhatatlan, remélem, a jószágok strapabírók és kibírják a következő hétvégék szeretve tapogató gyerekmancsait.

Hozzánk hasonlóan sokan vágytak egy igazi lángosra, ám minket a kígyózó sor eltántorított a zsíros tészta fogyasztásától (nem is baj). Nem sokkal odébb enni akartunk egy szendvicset, annak pedig az ára volt sokkoló: ezer magyar forintot kértek egy darabért. Éljen a fogyókúra! Két ásványvízzel (300/db) folytattuk utunkat, a lányok fejenként 400-ért felültek a kisvonatra, Pöttyös hajóztak, belehallgattak a színpadon folyó előadásba, ám nem bírtak magukkal, ezért már süvítettek is a Tele-Városba, ahol jól kifárasztották magukat.

Rettegtem attól a pillanattól, amikor a gyerekek közlik, hogy pisilniük kell. Bár egy százezres ausztriai AC/DC koncert összes vécéjében enni lehet, olyan tisztaság van, a tapasztalataim szerint itthon ez még mindig nem alap. Ezért is ért kellemes meglepetésként, hogy a vécék kulturáltak voltak, és még a minőségi vécépapírt sem lopták el.

Nemcsak az időjárással volt szerencsénk, az árvízzel is: bár rezgett a léc, a Duna végül mégsem öntötte el a Hajógyári szigetet, ahol ezen a hétvégén is lesz egy csomó izgalmas program: 13-án 11-kor az Alma zenekar, 16.30-kor Kolompos koncertje hallható, lehet majd textilből ékszert készíteni, Tündérkertezni a kisbabákkal, A Rippel-fivérekkel légtornászkodni, testközelbe kerülni a kukásautóval, sportolni, játszani és családilag jól érezni magunkat. A kendőt/kalapot/könnyű sapkát ne hagyjátok otthon!

Oszd meg másokkal is!
Mustra