Poronty TV: Kimerít a Gyerek Sziget

Gyereknap után egy héttel újra a gyerekeké minden, legalábbis a Hajógyári sziget jelentős része öt hétvégén keresztül, egészen júlis 5-ig. Csapatunk megpróbálta felderíteni a szigetet, egy fél napos túra azonban kevésnek bizonyul, de nem baj, megyünk máskor is.

S mivel a programok töredékét sikerült csak felederítenünk, ezzel a néhány képkockával a hangulatot szeretnénk bemutatni és kedvet csinálni ahhoz, hogy ellátogassatok ti is a kicsikkel.

Saját tapasztalatként, egy négyéves kisfiúval igazán jól éreztük magunkat, igaz, a parkolásnál kicsit megemelkedett a vérnyomásom, de utólag belátom, bőven megoldott a sok autó elhelyezése, még ha sokat is kell gyalogolni a programokig.

A helyszínt körbejárva azt azért sikerült érzékelni, hogy mindenféle elfoglaltságot találhatnak maguknak a gyerekek, akár kicsik, akár nagyok. A kézműves szekciók közelébe sem jutottunk (fiam ellenállása miatt), így is tömény három órát töltöttünk kint. Ezt a hiányosságunkat majd legközelebb pótoljuk az erre fogékony gyerekkel.

Bár megfogadtam, hogy nem hagyom magam beugratni "cirkuszi" szolgáltatásoknak, a tizedik percben kisvonatoztunk 400 forintért. A vurstli szekciót akár hívhatjuk mini vidámparknak is, ha nem szeretnénk, hogy a gyerek leakasszon minket, a színpadot cselesen közelítsük meg.

Remek szórakozás viszont a fél tucat ugrálóvár, ahol érdekes módon nem volt tömeg és addig ugrálhat a gyerek, amíg bírja szusszal és amíg el nem folyik az előzőleg fölfestett lepke, vagy cica az arcról. S ha ezt a programot is kipipáltuk, egészen biztosan közelít a kicsi a végelgyengüléshez. Hazafelé pedig jó esélyünk van rá, hogy a játszótéren is süttessük magunkat a napon, amíg a gyerek biztosít minket arról, hogy este garantáltan két perc alatt alszik el a fáradtságtól.

Következő beszámolónk a kézműves részlegről, a vurstliról, az állatsimogatóról és a mentősökről szól.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek