Újabb sikeres gyermek-szívtranszplantációt végeztek Budapesten

Újabb sikeres műszívbeültetést végezték el egy gyermeken szombaton a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben; a 13 éves lány állapota stabil - közölte Ofner Péter főigazgató az MTI-vel vasárnap. A főigazgató közleménye szerint a 13 éves lány 130 napja várt szívtranszplantációra.

Nézzen képeket Laráról!

Az intézetben szombaton ugyancsak elvégezték egy 184 napja műszívvel kezelt másfél éves kislány, Lara szívtranszplantációját is, akinek az állapota szintén stabil.


Magyarországon az első gyermekkori műszívbeültetés tavaly október elején történt, a beavatkozást egy 2,5 éves, tíz kilogrammos kislányon végezték el, miután a szívizombetegségben szenvedő gyermek keringését semmilyen gyógyszerrel nem tudták fenntartani.
A második sikeres beavatkozásra decemberben került sor: egy 15 hónapos, 6,5 kilogramm súlyú gyermeken, Larán végezték el.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.