Elfogadta a gyermekgondozók segítségét a nyolcas ikrek édesanyja

Elfogadta egy önkéntes gyermekgondozó csoport segítségét a kaliforniai nyolcas ikrek édesanyja, aki hamarosan új házba költözik 14 kisgyermekével. Nadya Suleman korábban hallani sem akart róla, hogy bárkit a január 26-án megszületett kicsik közelébe engedjen, végül az Angels in Waiting jótékony alapítvánnyal egyezett meg a gyermekek gondozásáról. Korábban felmerült, hogy egyedülálló munkanélküli anyaként esetleg nem nevelheti az ikreket, így valószínűleg ez motiválta döntését.



A megállapodást a létrejöttében közreműködő Phil McGraw televíziós műsorvezető hozta nyilvánosságra, akinek programjában kedden és szerdán szerepel Suleman, írja az MTI. A koraszülött gyermekek fejlesztésében járatos gondozók egyelőre hat hónapig látnak el 24 órás szolgálatot a kórházból kikerülő ikrek mellett. Fél év múltán azonban újra felmérik, nincs-e továbbra is szükség a segítségre.

A televíziós terapeuta közleményében az is szerepelt, hogy Suleman hat nagyobb (2-7 éves) gyermekével és a nyolcas ikrekkel új házba költözik. A kicsik igényeinek megfelelő 240 négyzetméteres lakásban négy hálószoba és három fürdőszoba van. A házhoz bekerített kert is tartozik. A család Los Angelestől 30 kilométerre fekvő La Habra-i új otthonát Suleman édesapja vásárolta közel 570 ezer dollárért (138 millió forint). A pénz az ikrek javára összegyűlt adományokból származott.

A hét végén Suleman újabb szóvivője, Victor Munoz is bejelentette, hogy "személyes okokból" lemond a megbízatásról. Az anya korábbi kommunikátora februárban lépett vissza halálos fenyegetésekre hivatkozva. Az ikrek születése után a közhangulat csakhamar édesanyjuk ellen fordult, miután kiderült, hogy Suleman mind a 14 gyermekét mesterséges megtermékenyítéssel hozta világra, még tanul és szüleivel él, számol be az MTI.
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek