Fogyinapló: Közel a vég

A negyedik hétre a kezdeti lelkesedés alábbhagyott, egyre több a bűnözés, kezdünk visszatérni a régi életmódunkhoz. Wint ledöntötte az influenza, ezért étvágytalan, Terabithia kávé-cigi-pezsgő kombinációval próbálkozik, Cukorka lassan végez az alakformáló kúrájával, Benito pedig nagy igazságokra jött rá a fogyókúrás módszerekkel kapcsolatban. Már nincs sok hátra a célszalagig.



Tünde
-4 kg

A diétának és az alakformáló kezelésnek „hála”, a derekam 66 centisre fogyott, míg a csípőm egyméteres bírt maradni, szóval lassan Matrjoska-babának érzem magam. Azért a combjaimból is sikerült 2-2 centit lefaragni, összességében pedig már mínusz négy kilónál tartok. Egy hónap alatt nem is olyan rossz. Ha vége a kezeléseknek, muszáj lesz mozogni. A mozgást már finoman el is kezdtem, amíg a többiek az íróasztalnál senyvednek, én a szlovák hegyeket hódítom meg, egy síversenyre is beneveztem. Csak ne lenne az a sok finomság, ami ilyenkor „kötelező”. Nehéz ellenállni a helyi málnapálinkának, a forralt bornak és az almás-mákos sütinek vaníliaöntettel. Nem is mindig sikerül. Remélem, nem két kiló plusszal fogok hazatérni.

Win

Ez a hét rosszabbul alakult, mint az előző, a még mindig tomboló influenza nullára redukálta a mozgást, amennyiben a lázmérővel való ide-oda szaladgálás nem számít annak. Öröm az ürömben, hogy a betegség gyakorlatilag kiiktatta az éhségérzetemet, ezért azzal nincs sok baj, sőt, kajálás tulajdonképpen nincs is. Hogy valami témába vágót is írjak, mert ez mégsem influenzanapló, hanem fogyi, beszámolok az utolsó sportélményemről. Van itthon elfekvőben egy pulzusszámláló óra, amivel lehetőségem lenne elkerülnöm azt, hogy méteres combokat tekerjek magamnak. A pulzus folyamatos kontrollálásával ugyanis eldönthető, hogy égetünk, vagy erősítünk. A maximális pulzusunkat úgy tudjuk kiszámolni, hogy 220-ból kivonjuk az életkorunkat, estemben a 32-őt, így kapunk 188-at, aminél több nem lehet elvileg az érték. Mivel én nem erősíteni, hanem égetni szeretnék, ezért a célom az (lenne), hogy folyamatosan 65-75 százalékon tartsa a pulzusom (65 alatt hatástalan, 85 felett pedig állítólag veszélyes). Nyilván nem így tettem eddig, mert a lábaim kőkemények, ráadásul úgy tekerek, hogy a szívem majd kiugrik a helyéről. A problémám már csak az, hogy annyira hipochonder vagyok, hogy nem merem magamra tenni azt a nyomorék szerkezetet, nehogy valamilyen rendellenes szimptómát fedezzek fel, mittudoménmit, szívritmuszavart, vagy valami halálos kórságot. Így taposok majd tovább, ahogy tudok, mint birka a mezőn, maximum majd terpeszben járok.

Terabithia

A struktúra a szokásos, maradtam a kávé-cigi-ropi variációnál, néha egy kis gyümölcs is becsúszik, de nincsen étvágyam. Esténként megengedtem magamnak egy kis pezsgőzést, de az eredmény már jól látható, 2 számmal kisebb nadrágok csúsznak fel simán a fenekemre. Na jó, nem simán, alig kapok levegőt, de nagyon jól érzem magam végre.

Cukorka
-6 kg

Az utolsó hetem kezdtem meg, de már közel sem vagyok olyan lelkes, mint a legelején. Kicsit többet is eszem, lehet hogy ez látszik, mivel a mérleg megállt 61 kilónál, ami kb. 6 kiló fogyást jelent. Viszont jól érzem magam a bőrömben, mostmár sporttal szeretnék tovább faragni a kilókból. Mindezek ellenére nagyon jó volt a löket, amit ez a kúra adott.

Benito
7,5 kg

Laza hét volt egy irtózatos buktával a közepén, amikor többrendbeli vétkeket követtem el, legalábbis erre következtetek abból, hogy a kutyával az ölemben a kanapén ébredtem az előző este viselt ruhámban, és mindenféle mekimaradékok hevertek szerteszét a lakásban. Ennek ellenére a többi nap rendben volt, a fogyás üteme, ahogy számítani lehetett rá, visszaesett, a héten kicsit több mint egy kiló ugrott csak le, de megállíthatatlanul hasítok a cél felé. 87.4 kg vagyok, másfél kiló van hátra a célszalagig. Még egyszer hangsúlyozom, az összes fogyókúrás módszer, okosság, tudományos megközelítés, norbirudira kent nullkalóriás majonéz humbug. Két szabály van csak: hat után semmi kaja, és mozgás, mozgás, mozgás. Érzésre is jobb, meg ugye nem szenved az ember attól, hogy rostonsült lepkét eszik kétszersülttel.
Oszd meg másokkal is!
Mustra