Hétvégi programok: Síelés helyett Adventi koszorú

Olyan jó lenne most elhúzni valahová, ahol nem olvadt takonnyá a hó! Régen pedig jártunk rendszeresen, akár két-három napra is, de ma már beszari vagyok és nem merek belecsapni a síelés nevű túlélőprogramba. Ami eszembe jut az egészről, hogy egyszer kifordult a térdem, pedig álló helyzetben estem el, egyszer fennragadtam egy ülős felvonón Romániában, ahol egyébként olyan hideg volt, hogy a házunk ajtaja belülről volt jeges, valamint egyszer egy csákányos felvonóról kizuhantamban elkaszáltam egy egész lengyel csoportot. Utoljára 9 éve, terhesen síeltem, (12. hét), állapotomból kifolyólag csak libalegelőn. Na, az volt a nekem való terep, vadóckodtam a térdig érők, valamint a bizonytalan nagyok között. Egyszóval csomó veszély leselkedik a síelőkre (például én), magamtól küldjem hát a gyerekem a harcmezőre? Hát nem pihenni akarunk hétvégente? Mind e mellett pedig tudom, hogy imádtam síelni és tök jó dolog, de hát bepunnyadt, para-anya lettem, így nem ajánlhatok nektek sem mást, mint néhány programot a radiátor gőze mellett, zárt keretek között. Amúgy is dolgunk van, mit is kell csinálnunk a hétvégén? Adventi koszorút!



BUDAPEST
X. Budapesti Karácsonyi Vásár
Idén 10. alkalommal rendezi meg a főváros a nemzetközi hírnévnek is örvendő vásárt a Vörösmarty téren. Nem csak 150 kulturális program várja a kilátogató közönséget, hanem rengeteg finomság, egy bögre forralt borra mindenképpen érdemes kimenni, csak a nyelvetekre vigyázzatok! A gyerekeket se hagyjátok otthon, ugyanis lesz ajándékkészítő játszóház hétköznap 15:00-18:00 óráig, hétvégén 10:00-18:30 óráig, valamint december 24-én 10.00-tól 12.00 óráig. Hétfői napokon délelőtt 9.30 órától 12 óráig kézműves foglalkozás van fogyatékkal élő gyermekek részére. A sok vásári portéka mellett szombaton, 15:00 órakor a Bohóckötél című zenés műsoron szórakozhatunk, s ezen a hétvégén, nem is fogunk annyira fázni, talán csak megázni.

Budapesti Művelődési Központban
November 30-án 11.00 órától ismét összegyűlnek a népzenét oktató iskolák csoportjai, hogy bemutassák egymásnak és a nagyközönségnek zenei múltunknak jövője is van. A rendezvényen 12 budapesti, valamint vidéki művészeti, vagy zenei iskola képviselteti magát, hogy a népzene és a néptánc hagyományait elevenítsék fel, s ezzel gondolkodásukra, ritmusérzékükre, érzelmeikre és hallásukra egyaránt hatást gyakorolnak.

Adventi rendezvénysorozat Óbudán
Az óbudai Fő téren nem csak fesztivál sorozatot rendeznek, hanem lehet majd korcsolyázni is, méghozzá ingyen! A csúszkálás mellett pedig szombaton Térszínház lesz, valamint az Apacuka Együttes koncertje, 16:00 órakor pedig Ghymes koncertnek örülhetünk.

Uránia Nemzeti Filmszínház; Színház- és Filmművészeti Egyetem
Vasárnap 13:00 órától Képről képre elnevezéssel, animációs műhelyprogram lesz a gyerekeknek. Kreatív gyermekeket tessék elvinni!

Corvin Művelődési Ház-Erzsébetligeti Színház
A szomszédunkban a Kolompos Együttes húzza a talpalávalót, remek táncház keretében. Mióta a színházat felújították, nem akadályozza a mozgást a székek helyfoglalása sem, nyugodtan mehetnek a tömegek vasárnap 10:30 órakor.

Budapest hegyvidéki XII. Kerületi Művelődési Központ
Gryllus Vilmos családi koncertet tart a művelődési házban, Nótás Mikulás címmel, így nem kizárt, hogy a piros ruhás, nagyszakállú apó is meg lesz említve a rendezvényen.

VIDÉK
Szombathely
Az AGORA Gyermekek Házában szombaton 9:00-12:00 óráig Kézműves Kuckó - Adventi koszorúkészítés lesz, a belépő 350 forint.

Kaposvár
Családi nap az ADVENT jegyében elnevezéssel szombaton 10:00 órától az Együd Árpád Művelődési Központban játékos, mesés kézműves foglakozás lesz.

Győr
Téli vásár kerül megrendezésre a II. János Pál téren, s szombaton 15:00 órától A kiskakas gyémánt félkrajcárja című színházi mesejátékot tekinthetik meg az oda látogatók. 17:00 órakor lézer show-val kedveskednek a szervezők. Ezen kívül Lámpást viszek" - Adventnyitó játékos, kézműves délután is lesz a helyszínen.

Veszprém
A Városháza aulájában Illatos Ádvent címmel családi programsorozatot rendeznek, most szombaton 16:00 órától.

Szeged
Dóm Téri Advent névvel, november 28-tól december 21-ig izgalmas fesztivált rendez Szeged. Vasárnap Bede Ádám és Erdő Béla gyimesi dallamokkal szórakoztatják a látogatókat egész nap, 18:00 órakor pedig Suwap, könnyűzenei koncert lesz. Szombaton 17:00 órakor L’avare címmel, a Ciróka bábszínház előadását láthatjuk szárnyas sárkányokról.

GYEREKMENTES ÖVEZET
Minél nagyobb a gyerek, annál szórakoztatóbb. Éppen ezért mostanában csak kevés időt töltünk nélkülük, bár lehet, hogy azért, mert hozzáöregedtünk a kérdéshez. Amikor viszont jót tenne egy nörsz, vagy egy francia kisasszony, azok a hétvége hajnalok... Aki megcsinálja a kakaót és a kávét, olvas reggel nekik egy kis mesét, meg felépíti a tornyot, egyszóval valaki, aki legalább 9-ig lefoglalja az örökmozgó sarjakat. Ha pedig este elmehetünk a nörsz segedelmével (ha szegediek vagyunk) Belga koncertre a SZTE JATE Clubba, vagy a Tankcsapdára a Diego Dabasi Sportcsarnokba, csak örüljön. De én azt hiszem, most megelégszem egy kis kávézással és dumapartival a barátokkal mondjuk az Oktogonon valahol.
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek