Nagymamák verekednek a törpökért

Kora reggel Budapest számos helyét lepték el hófehér törpök, majd nem sokkal később rájuk vadászó nagymamákat is megfigyelhettek a járókelők, amint egymást letaposva versengtek az ingyen játékokért. „Az unokáim nagyon fognak örülni”- magyarázta egy néni, miközben ölnyi törpöt egyensúlyozott a kezében. A jelek szerint legalább öt unokával büszkélkedhet.

Nézegessen törpöket!



A Deák tértől a Vörösmarty térig követtük az Unicef munkatársait és a törpök kitalálója, Peyo lányát, Véronique Cullifordot, akik lelkesen pakolgatták a fehér töpikéket izgalmas helyekre: játszótér homokjába, hintára, fa tövébe, szökőkútra és a földalatti lépcsőjére. A gyalogosok eleinte kerülgették a játékokat, és akkor is csak félve hajoltak le a törpökért, amikor meggyőzték őket, hogy ajándék, vegyék el nyugodtan. Az asszisztensek elmagyarázták, hogy a törpikéket ki lehet festeni, amellyel részt vehetnek a gyerekek egy versenyen, a legeredetibbet pedig www.happysmurfday.com nyereménnyel jutalmazzák.

Egyre gyűlt a tömeg a Deák téren egy nagy kupac faháncs előtt, amelyen négy-öt törp várta, hogy valaki elvegye. Amikor elhangzott a bűvös szó: „ingyen”, a nagymamák egymást lökdösve rohamozták meg a faháncsdombot és szinte tépték ki egymás kezéből a játéktörpéket. Aki megszerezte a zsákmányt, üdvözült mosollyal vonult el a többiek előtt.

A törpinvázió oka jubileumi ünnep: az idén 50 évesek a Törpök, akiken már három generáció gyermekei nevelkedtek. „A Hupikék Törpikékben az a jó, hogy a gyerekeket nem neveli agresszióra” – mondta Náray Tamás divattervező a sajtótájékoztatón, majd hozzátette, hogy neki Hókuszpók volt a kedvenc szereplője, mert ő mindig rosszban sántikált, majd pórul is járt minden alkalommal.

Leleplezték a két magyar híresség, Náray Tamás és Ördög Nóra készítette 120 centis törpöt is, amelynek rózsaszín sapkáját és fehér nadrágját csillogó rózsák díszítik. A magyar törpöt 2008. október 23-án bocsátják árverésre az Unicef javára. Június 20-22-ig tekinthető meg a Gyerek Szigeten az 50 év hupikék kreativitás című kiállítás, amely 36 egyedi törptáblaképen tekinti át a törpök történetét. A Szigeten további 5000 törpöt rejtenek el a hétvégén.

 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek