Anya ételt osztana Afrikában

A múltkor Máraival borzoltam anyanapló gyanánt a kedélyeiteket, most pedig igazán húsbavágó, s egyben elég bugyuta szenzációhajhász kérdéssel jöttem. Megint moziban jártuk, a Remek Ember meg én, kivételesen nem ettük meg egymást vacsorára sem, egyszóval béke honolt. A film, amire betértünk, A bakancslista című alkotás volt, amelynek határozottan megkönnyeztem a végét. A színészek amúgy is elviszik az egész produkciót, Jack Nicholson roggyant korában is szívdöglesztően vigyorog.

A kérdés tehát a következő: Mi lenne a saját bakancslistánkon? Vagyis mi lenne az, amit halálunk előtt még mindenféleképpen meg akarunk élni, tapasztalni (tegyük föl, hogy tudjuk, mikor következik be az a bizonyos pillanat, amikor beadjuk a kulcsot). Mivel itt anyukák, s apukák nyüzsögnek többségben, nyilvánvaló, hogy az esetek 90 százalékában arról beszélünk majd, hogy bele akarunk nézni a „picuri” szemébe és mosolyogni látni őt, vagy csak a gyerekhez bújni.



Ez igen szívfacsaró dolog, s én sem hagynám le a listáról, hogy a gyerekeimet szorongassam ezerrel, de legyünk egy kicsit elrugaszkodottabbak és legalább elméletben önzőek! Írjunk össze olyat, ami nélkül tényleg nem akarnánk meghalni, legyen az a nagyanyánk sütijének egy falata, vagy a Niagara vízesés megcsodálása élőben. Ne számolgassuk a pénzt, hogy mibe fájna, csak dőljenek a gondolatok!

Álljon hát elsőnek itt az én bakancslistám:

- Hosszasan sétálni egy ír mezőn.
- Olyan földre lépni, ahol az ember még természeti lény.
- Ennivalót osztani Afrikában.
- Hosszú, derékig érő, szőke hajat növeszteni.
- Tetoválást csináltatni a bokámra.
- Regényt írni, befejezni, majd boltban nevetve megvenni.
- Fehér homokba a tengerparton bokáig elsüllyedni.
- Kezet fogni a Dalai Lámával.
- Színpadon énekelni, sokezres tömeg előtt.
- Igazi pisztollyal üvegre lőni.
- Kavicsot dobálni az óceánba.
- Egy nagyon magas fára felmászni.
- Örökbefogadni egy csomó gyereket (ha hamarosan meghalunk értelmetlen, de vágyni lehet rá)
- Felkutatni a családfámat nagyon régre visszavezetve.
- Nyitott fedeles autóval végigmenni a 66-os úton.
Oszd meg másokkal is!
Mustra