Egyre több homoszexuális párnak születik gyermeke Amerikában

Egyre több homoszexuális pár fordul különböző béranyák közvetítésével foglalkozó ügynökségekhez. A béranyák segítségével mind több homoszexuális férfi válhat apává, ami egy új családmodellt eredményez.



A "gay baby-boom", az egynemű párok gyermekáldása szemmel látható a parkokban és az óvodákban is: New Yorkban - ahol egyébként a homoszexuálisok közötti házasságot nem engedélyezik - ma már nem kelt meglepetést a két férfi és egy vagy több gyermek alkotta család látványa. Az amerikai Gyermekgyógyászati Akadémia hozzávetőleges becslése szerint az egynemű szülőkkel élő kiskorúak száma 1 és 9 millió között lehet.


A béranyák közvetítésével foglalkozó cégek igénybevétele legalább 100 ezer dollárba kerül: ebből a béranya mintegy 25 ezer dollárt, a petesejtet adó biológiai anya pedig 4000 és 10 ezer dollár közötti összeget kap, a fennmaradó rész a cégnek fizetendő, illetve a különböző egészségügyi és jogi kiadásokat fedezi, írja az MTI.

John Weltman, a Circle Surrogacy elnöke szerint igen jövedelmező üzletről van szó. Az ügynökségnek az induláskor 10 százaléknyi homoszexuális ügyfele volt, ma már arányuk eléri a 80 százalékot - 29 országból érkeztek.

Sanford Benardo, egy bostoni cég, a Northeast Assisted Fertility Group elnöke elmondta: nemcsak az Egyesült Államok kevésbé toleráns államaiból érkeznek ügyfeleik, de Ázsiából, a Közel-Keletről, sőt még Európából is, olyan országokból, ahol ezek a műveletek tiltottak.
Oszd meg másokkal is!
Mustra