Színházban utaznak a csecsemők

Már a csecsemők és a három éves kor alatti aprócska gyerekek is fogékonyak a kifejezetten nekik készülő színházi előadásokra - állítják a győri Vaskakas Bábszínház alkotói, akik Szivárványhinta néven számukra állítottak össze 20-20 perces előadásokat.



Az előadások első felében egy képzeletbeli utazáson vehetnek részt a csöppségek, elkísérhetik a nyuszikat a hétszínű szivárvány selyemfelhő csíkjaihoz, ismert mondókák és gyerekdalok kíséretében, a mama ölében ringva, olvasható a társulat weboldalán.


A második részben megfoghatják, simogathatják, dögönyözhetik a kicsik a bábokat, díszleteket. A mondókák és a dalok szövegét minden szülő hazaviheti. A társulat a norvég szakemberek által kilenc éve elindított "Művészet a legkisebbeknek" elnevezésű programhoz csatlakozik a Szivárványhinta című produkcióval.

A tudósok szerint - illeszkedve az ősi kínai hagyományokhoz - már a méhen belüli életben is befolyásolják a művészi élmények a fejlődést. Az esztétikai élmény, annak közös megélése, otthoni visszaidézése és újraélése erősíti a szülő-csecsemő kapcsolatot, ezen kívül új tapasztalatokkal, élményekkel gazdagítja a gyermeket, hatékonyabban, mint mint bármikor későbbi élete során. A művészet ebben az életkorban segít a legtöbbet, olvasható a bábszínház ajánlójában.

A belépőjegyeket érdemes az összes előadásról megőrizni, mert a május 25-i gyereknapon Mesevásárt tartanak a bábszínházban, ahol az összegyűjtött jegyekkel "mesebeli kincsekre" lehet licitálni - olvasható a szervezők közleményében.

Februárban 2-án, 16-án és 29-én lesz délelőtt 11-kor Csecsemőszínház. A jegyek ára 800 forint.
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek