Nem rúghatnak be gyerekkel egyes angol pubokban

Angliában a 683 pubból álló, JD Wetherspoon nevű hálózat úgy döntött, többé nem üldögélhetnek akármeddig a gyerekkel betérő szülők a bárpult mellett, akinél ugyanis utód van, meg kell elégednie két pohár itallal. Többet ugyanis nem kap, mivel azt szeretnék elérni, hogy ha a családi ebéd befejeződött, ne iszogassanak még órákig ott a szülők, azt mondják, a gyerekeket szeretnék megóvni az unalomtól.



A döntés máris felháborított jó pár embert, a karácsonyi szezonban ugyanis már előfordult, hogy egy hat fős társaság mindegyik tagjától megtagadták az italok kiszolgálását, mert volt velük egy két éves gyermek, akinek az anyja egyébként csak vizet ivott.


A JD Wetherspoon több visszhangot kiváltó intézkedést is hozott már, például elsőként tiltotta be a dohányzást éttermeiben, de rögtön utána a kutyák bevitelét is, emellett az étlapon felszólítják a vendégeiket, hogy ne káromkodjanak. Kérdés persze, hogy valóban csak a gyerekek kedélyét féltik-e, hiszen ez esetben ésszerűbb lett volna egy játszósarkot kialakítani, vagy talán mégis a részeg szülőktől tartanak. Szerintetek megengedhető némi italozás a gyerek mellett, vagy a családi ebédeken valóban jobb, ha mellőzzük az alkoholt?
Oszd meg másokkal is!
Mustra