Iskolás gyerekek lógnak a mellen

Néhány ausztrál nő akár hétéves koráig is szoptatja gyermekét, számol be az InfoRádió egy friss felmérés alapján. A pszichológusok szerint ez túl erős fizikai és érzelmi függőséget alakíthat ki, ezért helytelenítik a háromévesnél idősebb gyerekek szoptatását.

Természeti népeknél gyakori, hogy a gyerekeket akár 6-7 éves korig anyatejjel táplálják, a fejlett országokban pedig előfordul, hogy válás esetén az anya így próbálja magánál tartani gyermekét és akadályozni az apa láthatási jogát, írja az InfoRádió.


A WHO (Egészségügyi Világszervezet) ajánlása szerint hat hónapos korig kizárólagos szoptatás javasolt, és az anyatejes táplálást érdemes kétéves korig vagy azon túl folytatni.
Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.