Ínyenc szőrmók főzi meg a családot

Egy depressziósan borús vasárnap ötlöttük ki, hogy az esőláblógatós délutánt moziban töltjük a családdal. Még jó, hogy nem hallgattunk az ismerősökre, akik szerint a nemrég bemutatott L’ecsó című animációs film igencsak lapos, így vállalva az esetleges unatkozást, erre a filmre vettünk jegyet. Családit, mert így két felnőtt két gyerek felállásban csak 3600 forintot kellett perkálnunk értük.A L’ecsó című film főhőse, Rémy az ínyenc kis patkány megvalósítja álmát és szakács lesz Párizsban példaképe, Auguste Gusteau éttermében, Linguini, a kisegítő fiú oldalán. Vagyis sapkája alatt. Részemről egy percet nem unatkoztam, az ötéves lányom sem nagyon fészkelődött, és a két és félévesem is jól viselte a több mint másfél órás ücsörgést. Rémy, a szakácsvénával megáldott szőrmók kalandjai Párizs egyik neves éttermében a kicsiket is kellőképp lekötik, bár a történetből valószínűleg nem sokat fognak érteni.


Még jó, hogy vettünk egy nagy zacskó (marha egészségtelen) pattogatott kukoricát, mert a nagyrészt éttermi konyhán játszódó történetben szereplő rengeteg kaja láttán összefutott a nyál a szánkban, így legalább volt mit rágcsálni a vászonra meredés közben.A történet elején ugyan van egy hangosabb jelenet, mikor az öreg néni előkapja a puskáját és szitává lövi a házát patkányokra vadászva, ám ezt leszámítva szinte nincs benne ijesztő rész, a félősebb gyerkőcök is nyugodtan megnézhetik a L’ecsót. A felnőttek számára könnyen követhető sztori ennek ellenére cseppet sem unalmas, az eseménytelenebb részekben ámulhatunk a figurák kidolgozottságán, például számolgathatjuk a főhős puhán borzos szőrszálait.

A film után jobb, ha nagy ívben elkerüljük a játékboltokat, mert természetesen a kirakatokban különböző méretű nagyon cuki, ámde piszok drága plüss Rémy-k ücsörögnek, hogy a lelkes gyerek meglátva őket „Olyat akaroook!” felkiáltással már rángassa is a szoknyánkat, és lelki terrorba kezdjen egy példány megszerzéséért.
Oszd meg másokkal is!
Mustra