A terhes nő és a Sziget

Múltkor ugyan már megállapítottam, hogy gyereknek nem való a Sziget, most mégis újra megvizsgálom a kérdést, mert mi van, ha abszolút biztonságos helyen szigetel a baba, mondjuk a mama hasában? Vagyis: vigyünk-e terhes nőt a Szigetre? Mivel nem találtam megfelelő alanyt, így kénytelen voltam a képzelőerőmre hagyatkozni, és úgy megfigyelni, hogy mit csinálnék, ha terhes lennék. Eleve, kimennék-e? És ha igen, miért, hova és meddig?


Az odajutáshoz rögtön egy tipp: érdemes rááldozni még egy kicsit, és taxival menni, a City bevisz egészen a benti parkolóig. Így nem kell sehol sorba állni, még a jegyünket is megvehetjük a hátsó, töküres bódénál. Elegánsan besétálunk, mindenki kedvesen mosolyog ránk, a tömeg kettényílik, és királynőként haladunk előre (mondtam, hogy csak elképzelem a kalandot…) Koncerteket nem nagyon ajánlok, legalábbis a nagyokat. Erik Truffaz viszont nem árthat semmilyen magzatnak, és tegnap remek koncertecskét adott a Jazz Színpadon. Ugyan a sátorban elég meleg volt, meg tömeg, de hallgathatjuk kintről, a fűben ücsörögve, élelmesebbek még szét is húzták a sátor oldalát.

Remek kismamaprogram az Ambient sátor is, ahol teával ücsöröghetünk földöntúli zenéket hallgatva, profibbak szert ejthetnek egy gyors anya-magzat kommunikációra is. És még el se kapunk semmit, mert csak mezítláb lehet bemenni. Vagy nézhetünk színházat meg táncot, mert az nem hangos. Még egy érv a: a kaják. Nem igaz, hogy csak szemetet lehet enni, én például imádom azt a mindigelfelejtemanevét pizza és lepény keveréke dolgot, sok hagymával. Vagy ott van a hagyományos szigeti hotdogozás, a kürtőskalács, vagy a lángos, amik ugyan máshol is vannak, de a Szigeten a mindent szabad elv alapján kicsit elfelejthetjük dr. Túri jaaaaaaaajelnehízzonkismamamertnagybajlesz! intelmeit.

A Szigeten teljesen feltűrhetjük a pólónkat, és kivillanthatjuk óriási hasunkat, mert az olyan jópofa, és itt úgyis mindenki olyan laza. Ráadásul van esély rá, hogy összefutunk a pasink exnőjével, aki szingli, és még mindig pasizni jár a szigetre, és már csak ettől is jókedvünk lesz egy hétig.

És most pár ellenérv. Talán a Sziget mégiscsak túl hangos a babának. Sok várandósnak bekeményedik a hasa a basszushangok miatt. Meg van az ún. Sziget-betegség, amit én eddig minden évben elkaptam, egy átlagos influenza, amit a por terjeszt, de terhesen azért mégse biztos, hogy jó. (Speciel idén alig van por, a sok eső miatt). A pisilés. A kismama állandóan pisil, és ez még kisportolt, nem finnyás tiniknek kétszer egy éjjel is óriási erőpróba, de félóránként maga lehet a pokol. A szar kaják. Nem biztos, hogy minden friss és hipoallergén az amúgy isteni hagymaillatot árasztó zsírbüfékben. És végül a hazajutás, mert a legprofibb szigetelőknek is minimum egy félóra csak kikutyagolni a széléig, és ott vagy beállsz a félkilométeres taxisorba, vagy menetelsz tovább, a Békáson parkoló kocsidig, a Hévig, vagy esetleg a benzinkúton fogsz egy taxit. De itt már biztos, hogy erőd legvégén jársz.

Az, hogy nem lehet inni, dohányozni, drogozni, cigispogózni, az nem mindenkinek nagy veszteség. Van, aki csak úgy sétálgat a Szigeten, a hangulat miatt, szeret ismerősökkel találkozni, vagy nem meri egyedül elengedni a férjét. Én bevallom őszintén, terhesen nem jöttem ki, pedig még csak a negyedik hónapban voltam. De ismerek olyat is, aki meg igen, és kutya baja. Szóval hajráhajrá, bevállalós kismamák, éljen a Sziget!
Oszd meg másokkal is!
Mustra