Sziget: őrző-védők üzletelnek a csúszdán

A Sziget harmadik napjára eltűnt a por, helyette sárban dagonyázhattunk, miközben bezsebeltük az elismerő pillantásokat, amiért két kisgyerekkel mertünk kimenni a rendezvényre. Akadtak persze, akik sajnálkozva súgtak össze mögöttünk.

Klikk!

Talán csak én vagyok ennyire perverz, hogy egy két és fél és egy majdnem ötévessel jelenek meg a Szigeten. A délelőtti órák ellenére kisgyereket most sem sokat láttunk, pedig ilyenkor a híresztelésekkel ellentétben nincs nagy zaj. A lányaim tátott szájjal szemlélték a sok ébredező, álmos szemű szigetlakót, amint a játszótér melletti vízcsapnál álltak sorba, és mosták a fogukat vagy borotválkoztak.


A kölykök a nagy játszótéren lefárasztották magukat és a nagypapit is, aki elkísért minket gyereket őrizni. Az őrzésből közös csúszdázás és mászókázás lett, majd mikor kifáradtak, a Vándor Vurstli helyszínre vonultunk át családilag, s amíg a lányaim a játszósátorban elfoglalták magukat, addig a nagypapival nyugiban megittunk egy pohár jéghideg sört, és azon tanakodtunk, vajon megint miért nem látunk gyereket kint?

Persze könnyen beszélek, a gyerekek fáradtságból fakadó hisztijeit sokkal könnyebben viseltem el, tudva, hogy este visszamegyek a színhelyre barátokkal és akkor a magam ura leszek. Így pedig hagytam, hadd irányítsanak ők. Így jutottunk el korongozó sátorba, túró rudit venni, célba dobni, lufira vadászni és még táncra is perdültek, mikor egy zenés helyszínre érkeztünk, ezzel pedig nagy sikert arattak.

A kisebbeknek való játszótéren a Sziget őrző-védői üzleteltek gyanús dolgokkal, mindezt a gyerekcsúszdán ülve tették, csak sokára vették észre magukat és engedték át a terepet a gyerekeknek.

Nézze meg képeinket!

A babakocsi elengedhetetlen a nagy távolságok megtételéhez, a háromórás szórakozás után mindkét gyerek annyira elfáradt, hogy egyszerre ültek be a kocsiba, és a hazautat csendes szemlélődéssel töltötték. A nagyszülők elmondása szerint este nem kellett őket sokáig altatni.

Mosdóügyben legnagyobb meglepetésünkre nem történt változás, a harmadik napon is ugyanolyan tisztaság fogadott minket, mint először, és a szigeten szétszórt szemét mennyisége is elviselhető.

Továbbra is azt mondom, hogy a Sziget nap közben gyerekkel is élvezhető, és ha a szülők olyan szerencsés helyzetben vannak, hogy estére meg tudják oldani a gyerekfelügyeletet, akkor olyan buliban lehet részük, amit nem fognak elfelejteni. Például hajnal kettőkor sétálnak haza kézen fogva a monszunesőben...
Oszd meg másokkal is!
Mustra